Читај ми!

Ужице добија воду из Чајетине

Ужичани ће добијати воду из Чајетине - најбрже решење за проблем водоснабдевања тог града, договорено на састанку Александра Вучића с директорима јавних предузећа и локалним властима. Изградња цевовода из Чајетине почиње сутра. Том водом Ужице би се снабдевало док се не очисти језеро Врутци.

Проблем снабдевања водом Ужица биће решен тако што ће бити направљен крак цевовода из Чајетине преко којег ће овај град добијати пијаћу воду, потвђено је РТС-у. Изградња цевовода почиње сутра.

Како је рекла повереница СНС-а у Ужицу Ивана Стојиљковић, на састанку потпредседника Владе Александра Вучића са директорима "Србијавода", Дирекције за воду и представницима локалне самоуправе одлучено је да је најбрже решење за проблем водоснабдевања Ужица пијаћом водом коришћење изворишта у Чајетини.

Том водом Ужице би се снабдевало док се не очисти језеро Врутци.

Директор "Србијавода" Зоран Пузовић рекао је на конференцији за новинаре да ће сутра почети градња цевовода у дужини од два километра како би Ужице добијало воду за пиће са Сушичких врела у Чајетини.

Упоредо са тим ће, како је најавио, бити настављена санација језера Врутци одакле се Ужице снабдевало водом до 26. децембра. Вода тог језера је загађена алгама и није за употребу.

На градњи цевовода са кога ће Ужичанима стизати 250 до 300 литара воде у секунди биће ангажована механизација Војске Србије, рекао је Пузовић.

Истакао је да водозахват Врутци остаје база водоснабдевања Ужица, а  да су Сушичка врела алтернативно решење.

Градоначелник Ужица Саша Милошевић навео је да Ужичани могу очекивати воду за пиће са Сушичких врела за десетак дана.

Милошевић је рекао да ће држава учествовати у финансирању изградње цевовода ради снабдевања Ужица водом са Сушичких врела и да се упоредо ради уклањање алги у водозахвату Врутци.

Поводом почетка радова на изградњи цевовода од Ужица до Чајетине, сутра ће у Ужицу боравити министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

У Ужице са акумулације Врутци према подацима локалног водовода стиже 220 литара воде у секунди. Услед загађења без воде за пиће из градског водовода је тренутно 60.000 људи.

Како сазнаје РТС, Тужилаштво је покренуло поступак против одговорних за овакво стање воде за пиће у Ужицу.

Раније данас, неколико стотина Ужичана окупило се испред Градске куће у знак протеста због проблема са водом, која је, због присуства алги у њој, још од 26. децембра у овом граду забрањена за пиће и припрему хране.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи