Читај ми!

Слога: Радници заточени у Русији

Поводом тврдњи неких медија да је недалеко од Сочија у Русији заробљено око 200 српских грађевинских радника, Удружени синдикати Србије "Слога" затражили од државног врха да провери те наводе и да, уколико су тачни, хитно евакуишу раднике у Србију.

Удружени синдикати Србије "Слога" апеловали су на државни врх да провери наводе појединих српских медија који су објавили да је недалеко од Сочија у Русији заробљено око 200 српских грађевинских радника и да их, уколико су наводи тачни, хитно евакуишу у Србију.

Синдикати су од председника Србије Томислава Николића и министра спољних послова Ивана Мркића затражили да што хитније и у складу са својим овлашћењима реагују.

"Нека одмах упуте представнике српске амбасаде у Русији и провере чињенице на терену и разговарају са српским радницима, као и да их, уколико су наводи тачни, одмах и хитно о трошку државе евакуишу у Србију", наводи се у саопштењу.

Синдикат подсећа да је држава више пута до сада показала спремност и помогла на сличан начин превареним српским туристима да се врате у земљу.

"Не видимо разлог да се то не учини ни за преварене раднике, који су за разлику од ових првих, отишли у туђину да зараде за парче хлеба које нису могли у сопственој држави и тако постали жртве трговаца белим робљем", наводи се у саопштењу синдиката.

У саопштењу се напомиње да држава мора да пронађе механизам којим би се спречиле ситуације да неко српским радницима у иностранству одузме путне исправе и да их на тај начин спречи да се врате у Србију.

Како се наводи у саопштењу, поједини спрски медији објавили су да је у Веселој, недалеко од града Адлер у Русији, близу Сочија, заробљено 150 до 200 српских грађевинских радника тако што су им на силу одузете путне исправе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи