Читај ми!

Човић: Веће подржава протест радника ГСП

Потпуно разумем и подржавам протест протест радника градског превоза, каже члан Привременог већа Београда Небојша Човић. Синдикат ГСП "Београд" најавио миран протест за 9. јануар због учесталих бруталних напада на саобраћајно особље.

Члан Привременог већа Београда Небојша Човић изјавио је да тај орган разуме и подржава протест возача и контролора јавног превоза, који је заказан за четвртак 9. јануар, истакавши да ће се то веће ангажовати на решењу проблема насиља над запосленима у градском превозу.

"Доста је било насиља над радницима који обављају посао за овај град и његове грађане. Београд и Београђани треба да схвате да је то њихов градски превоз, њихови возачи, да су им они комшије. Потпуно разумем протест синдиката ГСП и потпуно га подржавам и заједно са њима ћемо се ангажовати да решимо ове проблеме", рекао је Човић за Танјуг.

Сматра да неће бити проблем увођење паник-тастера и видео-надзора у возила јавног градског превоза, као што су то затражили представници синдиката "ГСП Београд", указавши да постојећи систем омогућава таква решења.

"Да не улазимо у техничке детаље, потпуно разумем и подржавам протест. Стварно морамо да станемо на пут насиљу, јер насиљем не можемо да решимо ниједан проблем", рекао је Човић.

Возачи у јавном превозу, контролори и возачи аутобуса приватних превозника најавили су за четвртак, 9. јануар, заједнички протест због, како кажу, учесталих бруталних напада на саобраћајно особље.

Како се наводи у саопштењу синдиката ГСП "Београд", једночасовни миран протест биће одржан на Зеленом венцу, а присуствоваће му и неколико возача који су били жртве физичких напада, као и неколико очевидаца.

После протеста, председнику Привременог органа Београда и министрима унутрашњих послова и правде биће упућени захтеви и предлози за решавање проблема напада на саобраћајно особље.

Како се додаје у саопштењу, њима ће бити предложено да се у сва возила градског превоза уведе видео надзор, пооштравање казни за нападаче, али и директно умрежавања паник-тастера, ГПС уређаја и видео надзора у возилима с полицијским станицама у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи