Читај ми!

Прве бебе у новој години

Најлепши поклони свим грађанима Србије стижу из породилишта. Прву бебу рођену у ГАК "Народни фронт" премијер Ивица Дачић даровао је златником. Синиша Мали уручио помоћ Града мајци прве београдске бебе, која је рођена у породилишту Вишеградској. Златник од градоначелника првој беби рођеној у Нишу.

Прва београдска беба у новогодишњој ноћи рођена је у породилишту у Вишеградској. Тако је најлепша жеља породици Живић остварена већ у првим секундама нове године. Њихова ћерка Соња огласила се плачем одмах после поноћи.

"С обзиром на то да је мени јуче био рођендан, а да нам се данас родила ћерка, осећам се фантастично", каже мајка Љубица Његомир Живић, иначе ћерка познате певачице Мериме Његомир.

Преседник Привременог већа Града Београда Синиша Мали уручио је Љубици Његомир Живић поклон Града - 300.000 динара као помоћ за куповину потрепштина за Соњу. 

Град, каже Мали, чини све да трудницама и породиљама пружи помоћ и да тиме подигне ниво наталитета и подсећа да је прошле године у Београду рођено 20.000 беба. Током новогодишње ноћи главни град постао је богатији за 15 беба.

Дежурни лекар у породилишту у Вишеградској, др Свето Пантовић каже да су се већ у првим минутима нове године родиле две бебе, девојчица и дечак. 

Професорка Бранка Николић, помоћник директора ГАК "Народни фронт", каже да је "њихова" прва беба у новогодишњој ноћи девојчица рођена царским резом.

Прворођену бебу у ГАК "Народни фронт", који је родила Гордана Зечевић, премијер Ивица Дачић даровао је златником.

Поклон није само део традиције, већ је то симболичан чин који представља одлучност државе да ради на повећању наталитета, каже премијер.

"Мислим да је то, наравно, и симболички веома важно за Србију, а о томе сам говорио и у свом експозеу када сам биран на место премијера, то јест председника Владе, зато што би година у коју смо ноћас закорачили, требало да буде година у којој бисмо морали да осмислимо и у конкретном смислу направимо један механизам подстицања већег наталитета, то јест рађања више беба у Србији", каже премијер.

Прва овогодишња беба рођена на Гинеколошкој клиници у Нишу је дечак, а мајци је градоначелник Ниша Зоран Перишић уручио је златник и пригодне поклоне. Дечак је рођен 15 минута после поноћи, а родитељи Андреа и Милош Стојковић најављују да ће се малишан звати Сергеј.

У новосадском породилишту "Бетанија" прва беба у 2014. рођена је 36 минута после поноћи. Девојчицу је родила Маја Батез, којој је то треће дете, а друга ћерка.

Срећној мами цвеће и поклоне данас је уручио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је рекао да лепшег почетка године од обиласка породилишта не може бити.

У Породилишту Клиничког центра у Крагујевцу прва је на свет дошла једевојчица. Реч је о дуго жељеној беби, коју је мама Снежана Матовић из Крагујевца чекала 17 година. Заменик градоначелника Небојша Здравковић уручио јој је новогодишњу поклон честитку у вредности 100.000 динара.

Две бебе - дечак и девојчица, рођене су у јутарњим сатима у зрењанинској Општој болници "Др Ђорђе Јовановић". Прва се породила Јулкица Ђин, која је добила дечака, а за њом и Сања Лазаревић из Ечке.

Срећним мајкама честитао је и градоначелник Зрењанина Иван Бошњак, који је, традиционално, посетио породилиште и уручио пакете са опремом и козметиком за бебе.

Градоначелник Крушевца Братислав Гашић уручио је две поклон честитке у вредности од по 50.000 динара родитељима прворођених беба у 2014.години. Јелена Рашковић из Београда, 23 минута после поноћи на свет је донела дечака, а Крушевљанка Оливера Агатоновић је јутрос у 10.45 добила девојчицу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи