Дискриминисане труднице и породиље

У току ове године на посао је враћена 51 трудница и породиља, рекао директор инспекције рада Драгољуб Пеурача. Инспекција утврдила и неправилности код Алфа банке која је учинак једне раднице оцењивала док је била на трудничком боловању. Председник Скупштине Небојша Стефановић замолио Алфа банку да промени одлуку.

Инспекција рада је у овој години успела да на посао врати 51 трудницу и породиљу која је остала без радног места, рекао је директор те службе Драгољуб Пеурача.

Пеурача је новинарима у Београду рекао да је Инспекција утврдила и неправилности код Алфа банке која је учинак једне раднице оцењивала и у периоду који је провела на трудничком боловању.

"Констатовано је да је дошло до одређених кршења Закона о раду, пре свега дискриминација приликом оцењивања запослених. Разлог за проглашење за технолошки вишак била је оцена за рад када је запослена била на трудничком боловању, када није имала равноправни статус као и сви остли", рекао је Пеурача.

Он је навео да ће у овом случају бити покренут и прекршајни поступак.

Директор Инспекције рада учествовао је на састанку у Скупштини Србије који је организовао председник парламента Небојша Стефановић, а поводом случаја Алфа банке која је решила да за технолошки вишак прогласи трудницу стару 39 година, у поодмаклој, ризичној трудноћи и још једну породиљу.

Председник парламента рекао је да је на састанку представнике Алфа банке замолио да промене своју одлуку.

"Нисмо постигли коначан договор ја сам их замолио да се ове жене врате у статус који су имале пре укидања овог решења", рекао је Стефановић.

Представници Алфа банке се после састанка нису обраћали новинарима. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи