Читај ми!

Мали: Спектакуларан дочек на Тргу

Уз скроман буџет, Град Београд ће организовати спектакуларан дочек Нове године, рекао председник Привремене управе у Београду Синиша Мали. Окупљени на Тргу дочекаће 2014. годину уз Светлану Ражнатовић, Наташу Беквалац, Јелену Томашевић, Николу Роквића и Кикија Лесендрића.

Председник Привремене управе у Београду Синиша Мали рекао је да ће Град Београд, уз скроман буџет, организовати спектакуларан дочек нове, 2014. године.

За дочек на градском Тргу певаће Светлана Цеца Ражнатовић, Наташа Беквалац, Јелена Томашевић, Никола Роквић и Кики Лесендрић, речено је на конференцији.

Мали је навео да ће организовање новогодишњег дочека коштати око 4,5 милиона динара, а од тог новца око милион до два отићи ће на обезбеђење. Хонорара су се , за сада, одрекле певачице Светлана Ражнатовић и Наташа Беквалац.

Председник Привременог органа Мали рекао је да очекује много туриста и да Град тако приходује, и поручио да је у граду све урађено како би дочек био добро организован и да су све комуналне службе спремне за то.

Како је саопштено, новогодишњи концерт понудиће музику за свачији укус, а његово организовање и избор извођача немају никакве везе са политиком.

Мали је истакао и да очекује да ће у новогодишњој ноћи Београд посетити 20.000 туриста и да је ове године, из безбедносних разлога, дочек организован испред Скупштине Града.

Светлана Ражнатовић рекла је да јој је драго што ће буџет Београда приходовати због новогодишњег концерта.

На захтев новинара да прокоментарише негативна писања појединих медија у вези са њеним наступом, одговорила је да је позвана да пева на концерту и да је за њу част да да "допринос за своју земљу".

Такође је и подсетила да је након концерта на Ушћу, обећала да ће за Београђане певати бесплатно.

Кики Лесендрић је рекао да верује да ће овај концерт бити спектакуларан и врхунски догађај за регион, и да му је част да наступи и да на тај начин подржи Град.

Како је додао, лично се одрекао хонорара, али ће његов бенд добити скромну надокнаду.

Директор Туристичке организације Београд Миодраг Поповић навео је да је, пре него што је објављено ко ће бити извођачи и да ће дочек бити организован, ТОБ предвиђао да ће за Нову годину у главни град доћи од 12.000 до 15.000 туриста и поновио да се сада очекује више од 20.000.

"Концертни туризам је веома значајан за Београд, а овим дочеком показујемо да смо једна од светских метропола које организују такве манифестације", рекао је Поповић.

Како је најавио, концерт ће почети у 20 часова, када ће музику пуштати ди-џеј, а од 20 до 21.45 наступиће Јелена Томашевић. Након ње, до 22.30 певаће Никола Роквић, а наступ Наташе Беквалац планиран је од 22.30 до 23.15.

У поноћ, нову 2014. окупљени ће дочекати уз музику и наступ Светлане Цеце Ражнатовић.

Лесендрић и "Пилоти" забављаће посетиоце од 45 минута после поноћи до два сата ујутро.

Поповић је напоменуо да на прослави, због безбедности грађана, неће бити могуће уношење стаклене амбалаже и пиротехнике.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи