Читај ми!

Подршка судовима за доступнију правду

Министраство правде намерава да створи инфраструктурну подршку судовима и тужилаштвима у местима где те подршке нема, како би правда била доступнија грађанима, поручио министар Никола Селаковић. У Сомбору потписан Протокол о сарадњи, који ће омогућити коришћење зграде ОШ "21. октобар" за потребе смештаја правосудних органа.

Министар правде Никола Селаковић поручио је да Министарство правде намерава да у местима где не постоје задовољавајући капацитети и инфраструктурна подршка раду суда и тужилаштва ту подршку створи у складу са могућностима како би правда грађанима била доступнија.

Селаковић је са градоначелником Сомбора Немањом Делићем и начелником Школске управе западнобачког управног округа Бориславом Станичковим потписао Протокол о сарадњи, који ће омогућити пренос права коришћења зграде Основне школе "21. октобар" у том граду на Министарство правде за потребе смештаја правосудних органа.

Министар верује да ће тако за годину дана на том месту бити отворена реновирана зграда у којој ће бити смештено Основно и Више јавно тужилаштво у том граду.

"Реализација овог пројекта не може бити временски стриктно ограничена, јер су потребне бројне дозволе. То не зависи само од нас, јер то треба да буде резултат рада не само Министарства правде, Министарства просвете и града Сомбора, већ је то пројект у који ће бити укључени и међународни партнери који ће кроз финансијску помоћ омогућити да га до краја реализујемо", рекао је Селаковић.

Министар је обећао да, што се тиче Министарства правде, може да гарантује да ће бити уложени максимални напори да се реализација пројекат што пре приведе крају.

"Сада први пут долазим у Сомбор са нечим конкретним што можемо да урадимо за цео западно бачки округ и грађане Сомбора, Апатина, Оџака и Куле, али и Врбаса и Србобрана гледајућио кроз светло правосудне мреже", навео је Селаковић новинарима.

Јавно тужилаштво ће тако у том делу Србије, како је рекао, добити нову зграду која ће бити опремљена тако да се може спроводити тужилачка истрага, а исељењем тужилаштва из зграда суда, где се сада налази, додаје, и суд ће добити веће капацитете.

"Тиме ће правна сигурност и владавина права бити на већем нивоу", поручио је министар.

Селаковић је указао да су чланови свих већих странака у Сомбору учествовали у том пројекту.

Министар је рекао и да му је познато да су неки тенденциозно тумачили његов долазак у Сомбор "као дан када ће неко иселити школу из зграде, пустити ученике на улицу и оставити људе без посла", али и нагласио да се ништа тако неће десити.

"Оно што смо ми применили у наставку реформисања правосуђа и проширења судске мреже видим да су људи у Министарству просвете и градске управе применили овде. Ово је нешто што никоме неће донети губитак посла, места у школској клупи. Ово је нешто што доноси добро свим грађанима", рекао је Селаковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи