Читај ми!

Вучић: Нисам утицао на укидање емисије

Александар Вучић одбацио тврдње да је утицао на укидање емисије "Ментално разгибавање" на "Радију Б92". Било би лепо да аутори емисије наставе да раде свој посао, јер би бар једна у мору лажи против мене и СНС-а била разоткривена, каже Вучић.

Потпредседник Владе Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић одбацио је тврдње да је утицао на укидање емисије "Ментално разгибавање" емитоване на Радију Б92.

"Бесмислене су тврдње да сам на било који начин утицао на одлагање, суспензију,или укидање било које емисије на Радио-телевизији Б92", навео је Вучић у писаној изјави коју је пренела владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Он је истакао да је општепозната чињеница да Радио-телевизија Б92 није наклоњена ни њему, ни странци коју води (СНС), али да никада није имао било какву жељу и потребу да утиче на њен уређивачки концепт.

"Што се мене тиче, нећу да се мешам у унутрашња питања Радио-телевизије Б92, нити би ме они слушали, али би лепо било када би поменута двојица аутора емисије 'Разгибавање' наставила да раде свој посао на исти начин као и до сада, јер би бар једна у мору лажи против мене и Српске напредне странке, била разоткривена", навео је Вучић.

Удружење новинара Србије и министар задужен за европске интеграције Бранко Ружић изразили су забринутост због укидања емисије "Ментално разгибавање" са програма Радија Б92 до средине јануара идуће године без претходне најаве.

На Твитер профилу "Менталног разгибавања" аутори су синоћ обавестили слушаоце да је емисија скинута са програмске шеме "због неприкладних политичких тема".

Како је УНС-у рекао један од аутора емисије Марко Степановић, синоћ око 20 часова позвали су их са радија и питали да ли ће сутра у емисији говорити о Александру Вучићу.

"Потврдили смо и након сат времена јављено нам је да сутра не треба да долазимо на посао и да смо на предновогодишњој паузи до 13. јануара", рекао је Степановић.

Он је додао да им је јутрос на састанку речено да је "у питању нова концепција радија, а не политика".

"Ми у то не верујемо, мислимо да је у питању политички утицај и покушај цензуре", рекао је Степановић.

На позив УНС-а, Радио-телевизија Б92 доставила је саопштење у којем се наводи да од 26. децембра па све до 13. јануара 2014. године, "на заслужени одмор" одлазе емисије "Ментално разгибавање", "Бракус од 3 до 5", "Хулахоп", "Кажипрст", "Дневник" и "Живот као такав".

"У предстојећем периоду, слушаоце нашег радија очекује много више музике, којом ћемо подгрејати празничну атмосферу", наводи се у саопштењу.

Независно удружење новинара Србије такође је изразило забринутост због све чешћих информација о могућој политичкој позадини повлачења појединих емисија са програма РТВ станица.

У саопштењу НУНС-а наводи се да је право сваке медијске куће да самостално одлучује о емисијама које ће имати у свом програму, али јавност је с правом осетљива на назнаке политичких притисака.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи