Читај ми!

Огњановићи дају новац Институту за мајку и дете

Новац прикупљен за лечење мале Тијане Огњановић, која није дочекала трансплантацију срца, њени родитељи даће Институту за мајку и дете. Око 1,6 милиона евра отићи ће на адаптацију простора и куповину најсавременије опреме, као и за едукацију три лекара и стоматолога.

Родитељи мале Тијане Огњановић, која је преминула у Хјустону не дочекавши трансплантацију срца, даће преостали новац од њеног лечења Институту за мајку и дете у Београду, пише штампа.

Новац ће отићи на адаптацију простора и куповину најсавременије опреме, као и за едукацију три лекара и стоматолога, наводи Блиц.

Огњановићи су били у Министарству здравља и министарки Славици Ђукић Дејановић изнели свој план шта ће урадити са преосталих 1.665.000 евра.

Политика пише да је породица Огњановић предложила у Министарству да новац буде уложен у реконструкцију Института за мајку и дете и то одељења намењеног за постоперативно лечење малих болесника које треба да се опреми најсавременијим апаратима.

Министарка је Огњановиће упознала са ставовима релевантних стручних комисија, њих 30, са којима се у међувремену консултовала, као и са мишљењем релевантних институција за лечење деце - Универзитетске дечје болнице у Тиршовој улици и Института за мајку и дете "Др Вукан Чупић".

Први су изнели мишљење где новац треба да оде, а други су указали на опрему која недостаје, као и на списак малишана којима је неопходно лечење у иностранству, али не могу да оду због недостатка новца.

Грађани су за лечење Тијане, која је преминула 15. јула у болници у Хјустону, уплатили укупно 2.580.000 евра, а на рачуну је остало 1.665.000 евра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи