Слупао пет возила, украо таблице да завара траг

Пронађен возач који је на паркингу у Београду слупао пет аутомобила, а затим пешке побегао. Како би заварао траг, он је узео таблицу са једног возила, мислећи да је његова. Иначе, "бе-ем-ве" који је возио позајмио је од пријатеља.

Полиција је пронашла возача који је јуче ујутру на паркингу у Београду слупао пет аутомобила. Он је узео регистарске таблице другог возила, мислећи да су његове, и ставио их у свој ауто, како би прикрио дело које је учинио. Међутим, полиција га је убрзо пронашла.

Пред свитање, без сведока, возач "бе-ем-веа" у пуној брзини прошао је улицом Илије Гарашанина и покупио пет аутомобила, а неке и готово потпуно уништио. Затим је узео таблицу са једног од возила и побегао. Иначе, аутомобил није његов, већ га је позајмио од пријатеља.

Власник једног од оштећених возила Драгољуб Лазаревић прича како га је полиција пробудила у сред ноћи да му јави да је његов ауто на паркингу оштећен.

"Кад сам дошао и видео потпуно уништен ауто, био је заротиран за 180 степени, у смеру ка Светогосрској улици. Нисам могао да верујем својим очима", прича Лазаревић.

Полиција је открила починиоца, а како каже полицијски командир Горан Иванчев на лицу места биле су отпале регистарске таблице возила која су оштећена.

"Возач који је побегао са лица места, узео је регистарске таблице другог возила, мислећи да су то његове, ставио у своје возило, како би прикрио дело које је учинио", каже Иванчев.

Према његовим речима, било је потребно мање од 24 часа да се пронађе возач, утврди власник возила и процесуира.

Како истичу у осигуравајућој кући, када се оштети више возила власници ће бити обештећени на основу полисе аутомобила који је проузроковао удес. То се односи и на тоталну штету.

"Тотална штета представља разлику вредности возила пре удеса и вредности остатка возила, односно оштећеног возила. У случају да је разлика мања од цене поправке, исплаћује се тотална штета", каже директор сектора за процену и ликвидацију штете "Делта ђенерали" Иван Булајић.

На новобеоградском полицијском плацу тренутно се налази око стотину возила у прекршајном поступку.

"Вештаци саобраћајне струке врше ванредни технички преглед, како би се утврдило тачно стање возила у моменту незгоде, где се сачињавају списи о утврђеном техничком прегледу, који допуњују увиђајну документацију и прослеђују тужилаштву на даљу надлежност", каже Иванчев.

У случају да је реч о возилу страних регистарских таблица за штету је надлежно страно осигурање.

"Оштећени треба да се обрате Удружењу осигуравача Србије, да од њих добију информацију ко је коресподентни партнер тог осигурања у Србији. По добијању те информације, обраћају се њему и цео поступак штете иде исто као да је штета изазвана кривицом домаћег осигуравача", објашњава Булајић.

Због угрожавања безбедности саобраћаја услед пребрзе вожње, као што је овде био случај, закон је изричит - следи висока новчана казна, или казна затвора до 45 дана.

Полицијска статистика говори да је у овој години више од 1.600 возача побегло са лица места, али је зато 1.480 пронађено, што је 92 одсто.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи