Мирковић: Нови медијски закони почетком 2014.

Србија би током наредне године требало да добије нови сет медијских закона - о јавном информисању, јавним медијским сервисима и електронским медијима, каже помоћник министра културе и информисања Саша Мирковић.

Помоћник министра културе и информисања Саша Мирковић каже да би Србија током наредне године требало да добије нови сет медијских закона - о јавном информисању, јавним медијским сервисима и електронским медијима.

Мирковић је, на округлом столу у организацији АНЕМ-а о медијској сцени, рекао да је данас стигао позитиван коментар Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација на нацрт закона о јавном информисању.

Према његовим речима, сада се очекује коментар Министарства финансија као и правосуђа, такође и Секретеријата за законодавство, да би се затим, преко владине Канцеларије за европске интеграције, затражило завршно мишљење из Брисела.

Што пре стигну сва мишљења брже ће нацрт овог закона стићи пред владу, а затим предлог пред посланике, рекао је Мирковић.

Мирковић је рекао и да се убрзано ради на нацрту закона о јавним медијским сервисима и закона о електронским медијима, објаснивши да је намера да се они до Нове године пошаљу на десетак адреса на разматрање, како би онда ти одговори стигли одмах после празника.

Говорећи о поглављу 10, које обухвата медије и информационо друштво, Мирковић је рекао да је први скрининг планиран за мај, а затим билатерални за јул, те да се нада да ће скринингом бити обухваћена поменута три нова закона, што би омогућило још модернији правни оквир.

Такође је подсетио да је објављен конкурс за пројекте које ће Министарство финансирати током 2014. и он очекује да ће 2015. концепт пројектног финансирања бити преовлађујући.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи