Читај ми!

Омогућити равноправност у образовању

У условима осиромашеног друштва, мора да ствара услове за равноправност свих грађана у области образовања, рекао Ивица Дачић после полагања камена темељца за нови студентски дом у Ужицу. То значи да свако може да упише факултет без обзира на приходе и користи услуге студентског дома, напомиње Дачић.

Премијер Ивица Дачић рекао у Ужицу да Србија, у условима осиромашеног друштва, мора да ствара услове за равноправност свих грађана у области образовања.

Равноправност у образовању значи да свако може да упише факултет без обзира на материјалне приходе и да се сиромашнијим студентима омогући коришћење услуга студентског дома, рекао је Дачић пошто је на простору некадашње касарне Крчагово положио камен темељац за нови студентски дом.

На простору бивше касарне планирано је да буде формира Интегрисани универзитет Ужице.

Дачић је рекао да ће одлука о оснивању ужичког универзитета ускоро бити на дневном реду Владе и ако се буде поштовала планирана динамика послова, први студенту ће бити примљени у јуну идуће године.

"Ужице ће поново бити град младости и студентски центар, будући академски центар западне Србије", рекао је Дачић, наводећи и податак да се у Ужице враћа само три одсто свршених студената.

Премијер је додао да ће се Интегрисани универзитет у Ужицу имати три факултета - Учитељски, Информационих технологија и Позоришне режије, као и да се очекује његово ширење у области техничко-технолошких наука.

Од 1978. до 1987. године у Ужицу је на Машинском, Правном и Економском факултету студирало 5.000 студаната и тада је отворен студентски дом са 150 лежајева који није имао мензу.

У првој фази градње нови студенатски дом имаће око 100 места.

Инвестиција Министарства просвете и науке је вредна око 250 милиона динара.

Рок градње Дома је 180 дана, пројектант је "Урбанпројект" из Чачака а извођач радова ГПД "Банковић" Црна Трава.

Премијер је током посете Ужицу обишао и Форензички центар у Крчагову и Учитељски факултет у Ужицу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи