Нове пресуде за кредите у швајцарцима

Још четири случаја у којима су клијенти однели победу у спору са банкама. Троје клијената добили су спор против банака због једностраног подизања камата на кредите индексиране у швајцарским францима, док је један клијент спор добио због обрачуна камате по вишем курсу.

После прве пресуде у корист клијента против банке која му је одобрила кредит у швајцарским францима, донета су још четири решења, сазнаје РТС.

Троје клијената добили су спор против банака због једностраног подизања камата на кредите индексиране у швајцарским францима, док је један клијент спор добио због обрачуна камате по вишем курсу.

Први основни суд у Београду пресудио је јуче у корист клијента, а против једне пословне банке која му је одобрила кредит у швајцарским францима.

Образложење пресуде ослања се на једнострано повећање камата и курсних разлика - које су довеле до немогућности враћања позајмице.

То је била прва пресуда у корист једног клијента у спору са банком у Србији која је једнострано изменила уговорну клаузулу.

Клијент из Београда, који је желео да остане анониман, каже да је пре пет година узео стамбени кредит од 72.000 швајцарских франака.

После пет година отплате, дужан је само 3.000 франка мање, и то по новом курсу - а све због удвостручавања курсних разлика и једностраног подизања каматне стопе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи