Читај ми!

Стефановић са младима националних мањина

Будућност младих је њихов адут, али морају да стекну озбиљно образовање, рекао Небојша Стефановић, после сусрета са стажистима ангажованим у Програму стажирања за младе припаднике мањина у државним институцијама.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић разговарао је са стажистима ангажованим у Програму стажирања за младе припаднике мањина у државним институцијама, којима је поручио да је будућност њихов адут и да морају да стичу озбиљно образовање.

"Поручио сам им да је будућност адут, нешто што они имају, да морају да стичу озбиљно образовање, а да је наш посао да их нико други ништа не пита ако су довољно вредни и образовани, јер морају да имају своје место у друштву, рекао  је Стефановић после састанка у Дому Народне скупштине.

Према његовим речима, већ четврту годину се такав програм стажирања за младе припаднике националних мањина реализује у разним државним институцијама, а радо су примљени и у скупштини.

"Веома ми је важно да им поручим да је борба Републике Србије и свих нас борба да нас нико не пита ни за име, ни за презиме, ни за националност, већ да ли сте добар човек и да ли својим радом можете да помогнете свом месту, својој земљи и свом предузећу у којем радите", наппоменуо је председник парламента.

Стефановић је истакао да је посао Скупштине и читавог друштва да се укључи што већи број припадника националних мањина у све друштвене институције, као и у сам парламент, и да се за њихова права не боре само они који припадају тим мањинама већ и сви остали посланици.

Председник Скупштине је оценио да су се млади припадници националних мањина припремили одлична и квалитетна питања за њега, да ће, очигледно, размишљали о чему разговарати са председником парламента и да то није био лагани, успутни разговор.

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић рекла је да је ово друга година да председедник парламента прима стажисте припаднике националних мањина, а да је за њих то драгоцено искуство, јер у непосредном разговору са Стефановићем могу да разговарају о свему што их занима.

Како је додала, теме су биле разноврсне, од тога како се остварују права националих мањина у Скупштини и у Србији до тога које се иницијативе планирају у наредном периоду.

"Посебно их је занимала активност Одбора за права детета. Добро је да су парламент и председник отворени за сарадњу са младим људима, што показује не само разумевање да припадници нациоиналних мањина морају потпуно бити ускључени, већ и личним примером то показује", закључила је Пауновићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи