САЈ обележио 35 година постојања

Премијер и министар полиције Ивица Дачић честитао је Специјалној антитерористичкој јединици МУП-а 35. годишњицу. САЈ израсао у сигуран ослонац државе у борби против свих видова криминала и тероризма, поручио Дачић.

Специјална антитерористичка јединица МУП-а (САЈ) обележила је 35 година постојања, током којих је израсла у сигуран ослонац државе у борби против свих видова криминала и тероризма, на чему је њеним припадницима честитао премијер и министар полиције Ивица Дачић.

На свечаности у бази САЈ-а, Дачић је истакао да је због свега што је урадила у борби против криминала и тероризма то јединица којом Србија треба да се поноси.

Дачић је истакао и да без јаке полиције и војске нема ни јаке државе да је тако свуда у свету, а да неће бити другачији ни у Србији. "Ко год каже другачије, лаже", рекао је министар полиције.

Премијер Дачић је рекао и да посао полиције није лак, да нема право на грешку и слободан дан и да је зато пред њеним припадницима стављена још већа одговорност.

Он је навео и да је на држави да створи услове да полиција буде модерна и добро опремљена изразивши задовљство што су припадници САЈ веома цењени у Европи и свету и међу колегама.

Дачић је истакао и да је и данас важно да се сетимо свих припадника САЈ и који су за своју државу и народ дали највише што су имали - своје животе истакавши да је наша обаебвеза и да бирнемо о њиховим породицама.

"За нас је важно да њихове жртве не учинимо узалудним да створимо такву будћност за нашу децу да више никада нико не мора да гине за Србију већ да живи да ради... и да Србија има будућност какву заслужује", рекао је Дачић.

Дачић је у том контексту указао да је Србија јуче добила лепу вест из Брисела да ће отпочети преговоре са ЕУ поновивши да не желимо у ЕУ ради ЕУ већ ради нас самих.

Дачић сматра и да је наш народ заслужио да живи у ЕУ окружењу пре неких држава из окружења.

Директор полиције Милорад Вељовић изразио је уверење да ће САЈ са другим специјалним јединицама и у будућности бити поуздан чинилац у борби против криминала, тероризма и других опасности које прете миру и будућности државе и грађана.

Вељовић је истакао и да су припадници САЈ-а у протеклом периоду успешно извршили све постављене задатке на заштити и безбедности државе и свих њених грађана.

Дачић и Вељовић су у оквиру обележавања дана САЈ-а положили венац на споменик са именима 16 припадника јединице који су погинули на дужности.

Најзаслужнијим припадницима јединице у претходној години, Дачић и Вељовић су уручили признања на свечности којој су присуствовали и припадници Војске Србије, безбедносних служби и Српске православне цркве.

САЈ је савремена, високопрофесионална антитерористичка јединица полиције, уско специјализована и опремљена савременом опремом и наоружањем за извршавање високоризичних задатака.

То се, пре свега, односи на борбу против тероризма на тактичком нивоу, као и пружање асистенције Управи криминалистичке полиције и другим јединицама МУП-а приликом хапшења најопаснијих криминалних група.

Искуство дуго три деценије и програм обуке по узору на светске антитерористичке јединице, допринели су стварању изузетно обучене, покретне и опремљене оперативне јединице.

Припадници САЈ-а успешно су обезбеђивали највише државне руководиоце, скупове и објекте од посебног значаја и стране државнике који су били у посети Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи