Кораћу уручена наградa "Константин Обрадовић"

Награда за унапређење културе људских права "Константин Обрадовић" уручена је председнику Социјалдемократске уније Жарку Кораћу. Кораћ спада у ред малобројних српских интелектуалаца који никада нису, ради личних интереса, издали универзалне вредности на којима се заснивају сва демократска и праведно уређена друштва, наводи се у образложењу жирија.

Председнику и посланику Социјалдемократске уније Жарку Кораћу у Београду је уручена награда за унапређење културе људских права "Константин Обрадовић", преноси Бета.

У образложењу одлуке наводи се да је награда додељена Кораћу ради његовог политичког деловања и због свега другог што је урадио последњих неколико деценија.

"Кораћ спада у ред малобројних српских интелектуалаца који никада нису, ради личних интереса, издали универзалне вредности на којима се заснивају сва демократска и праведно уређена друштва", наводи се у образложењу.

Такође, у образложењу се подсећа на Кораћеву академску каријеру, антиратну активност, као и на његове напоре да у јавности популаризује психологију и оснива психолошка саветовалишта.

"Жири сматра да су у овим временима посебно драгоцене оне јавне личности које своје ставове заснивају на чврстим моралним начелима и на тврдоглавом и упорном поштовању основних моралних принципа. У такве, по мишљењу жирија, спада и Жарко Кораћ, јер је у својој академској и политичкој каријери показао доследност у заступању демократских начела и толеранције", наводи жири.

Жири за доделу награде чинили су Весна Пешић, Гордана Матковић и Весна Петровић, а одлука је донета једногласно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи