Читај ми!

"Кад возиш, паркирај телефон"

После два месеца кампање "Кад возиш, паркирај телефон", број пријава за телефонирање током вожње опао 20 одсто. Акција је спроведена и међу ученицима средњих саобраћајних школа у Београду.

Акција "Кад возиш, паркирај телефон", наставила се едукативном радионицом у којој главну улогу имају ђаци средњих саобраћајних школа у Београду.

За месец и по, број пријава за телефонирање током вожње смањен је за 20 одсто.

Чуњеви се лакше руше када вози и телефонира или се куцају поруке. Ђаци средњих саобраћајних школа који су то пробали кажу да је тешко реаговати и концентрисати се у таквим условима.

У полицији кажу да само после два месеца кампање пада број пријава за телефонирање током вожње.

"Сабраћемо резултате али можемо са сигурношћу да кажемо да ћемо забележити мање пријава и боље резлтате", каже Слободан Малешић из МУП-а Србије.

У "Телекому" кажу да је акција ушла у другу фазу када се ради са младима.

"Због тога су са нама данас деца из две саобраћајне школе из Београда. Они су на лицу места могли да се увере како је то возити и куцати поруке и колико је то уствари небезбедно, јер су овде оборили чуњеве а у реалним условима на улици могу да угрозе свој и туђе животе", каже Марија Бошковић портпаролка "Телекома Србије".

У протекла два месеца Комитет, МУП и "Телеком" делили су на неколико раскрснице у Србији поклоне возачима који нису телефонирали док су чекали промену светла на семафору.

"То је начин да се они који поштују закон ипак награде, да знају да неко примећује и њихово понашање и да није све само у казнама", каже Дамир Окановић из Српског комитета за безбедност саобраћаја.

Акција "Кад возиш паркирај телефон" се наставља и у трећој фази која се базира на корисницима "Телекома" и његових услуга, а реч је о милонима преплатника па стручњаци процењују да ће учинак бити још већи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи