Читај ми!

Јовановић помаже школи са блокираним рачуном

Због блокаде рачуна средње економске школе "Светозар Милетић" у Новом Саду, министар просвете Томислав Јовановић преузео на себе да координира активностима свих органа како би се настава несметано одвијала. Јовановић истиче да ученици не смеју да буду оштећени.

Министар просвете Томислав Јовановић је приликом посете Средњој економској школи "Светозар Милетић" у Новом Саду преузео на себе да координира активностима на несметаном одвијање наставе, након блокаде рачуна ове установе и дуга за радове на уређењу школске фасаде.

Школа је у блокади скоро две године, а запослени су, пошто су исцрпели све могућности којима би скренули пажњу на проблем, укључујући и протест испред градске скупштине, ступили у законски штрајк и скратили часове на 30 минута.

Министар Јовановић је преузео на себе да буде координатор рада руководства школе, Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице и руководства града Новог Сада, како би проблем у што краћем року био решен, објављено је на сајту Министарства просвете.

Јовановић је у разговору са директором школе Небојшом Булатовићем нагласио да ученици не смеју да буду оштећени.

Проблем је настао због неисплаћеног дуга и блокаде рачуна школе, након реновирања фасаде која је директно угрожавала безбедност ученика.

Радови су извођени у договору са руководством града Новог Сада.

Школа је, како се наводи, исплатила део трошкова из сопствених средстава, али остали учесници нису измирили своје обавезе.

Средња економска школа "Светозар Милетић" основана је 1882. године и највећа је средња стручна школа у Србији, коју похађа више од 2.000 ученика.

Налази се на две локације у граду и оба школска објекта су под заштитом државе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи