Читај ми!

Протест здравствених радника у Новом Саду

Због лошег материјалног и радно-правног положаја здравствених радника, Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Војводине одржао протест на Позоришном тргу у Новом Саду.

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити Војводине одржао је данас, на Позоришном тргу у Новом Саду, протест због лошег материјалног и радно-правног положаја здравствених радника.

Председница тог синдиката Дуња Циврић рекла је новинарима да синдикат "не може и неће да затвара очи" пред великим проблемима у којима се налазе његови чланови и колеге.

Циврићева је рекла да је лекаре погодила одлука о смањењу плата за оне који примају више од 60.000 динара, јер то су специјалисти, а још више повећање ПДВ-а које ће значајно, како је исткла, угрозити здравствене раднике са најнижим примањима.

"Желимо да пошаљемо поруку онима који желе да нас чују да се ситуација у здравству мора променити", рекла је Циврићева.

Она је подсетила да је први протест Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити одржан 28. новембра у Београду, када су Министарству здравља предати њихови захтеви, у којима се између осталог тражи укидање солидарног пореза, измена уредбе о корективном коефицијенту, решавање радно-правног положаја запослених и други.

Циврић је најавила да ће сличних протеста широм Србији бити и убудуће.

"Са нама су представници свих округа у Србији и смишљено нисмо желели да нас буде више јер нећемо на самом почетку да трошимо енергију", рекла је Циврић.

Окупљенима радницима испред Српског народног позоришта у Новом Саду обратио се и председник Синдиката здравствених радника Србије Зоран Савић који је најавио да ће се тај синдикат увек борити за права својих чланова и да се неће мирити са одлукама које иду њима на штету.

Здравствени радници су затражили и измене уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плате у државним органима, преговоре за закључивање посебног колективног уговора, као и да буду исплаћене новогодишње награде за запослене.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи