Министар Јовановић посетио школу у Кумодражу

Основну школу "Војвода Степа" у Кумодражу посетио је министар просвете Томислав Јовановић. Поручио је да ће град дати сагласност на реконструкцију школе, чији је један објекат изграђен од азбеста, и да ће ђаци од наредне године радити у здравом окружењу.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић посетио је Основну школу "Војвода Степа", чији је један објекат изграђен од азбестног материјала.

Министар је поручио да је од "новог руководства" Београда добио уверавање да ће град дати сагласност за реконструкцију и да ће ђаци од наредне године радити у здравом окружењу.

Град је неколико пута одбијао да да сагласност, рекао је Јовановић након обиласка школе у насељу Кумодраж и навео да је са Европском инвестиционом банком обезбеђено 2,5 милиона евра за боље услове рада и боравка у школи.

Деца уче у неусловном, нездравом простору и ово је један од најактуелнијих проблема основношколског образовања Србије, рекао је Јовановић и навео да је још 2010. године потписан уговор са ЕИБ о финансирању рушења азбестног и доградњи новог објекта (учионице и спортска сала), јер деца немају довољно простора.

Међутим, пројекат до данас није реализован, рекао је Јовановић и похвалио ентузијазам запослених, истичући да су са друге стране несугласице градске управе и Министарства просвете могле да доведу до катастрофалног стања.

"Личне сујете и анимозитет не смеју да буду препрека да се реализује оно што је нужно, да деци обезбедимо услове достојне 21. века", рекао је министар.

Школа, која идуће године слави 120 година постојања, има 850 ученика, 60 запослених и сви се надају да ће у 2014. добити здравије услове за рад. У азбестном објекту смештена су деца у продуженом боравку и библиотека.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи