Читај ми!

Снег у целој Србији, зимске службе на терену

У скоро целој Србији снег пада од јуче поподне. Температура није нарочито ниска, па су главни путеви без снежног покривача. На путевима у планинским пределима има расквашеног снега и саобраћај је успорен.

Снег у готово целој Србији пада од јуче поподне. Будући да температура није нарочито ниска, и да је коловоз био релативно топао, путеви првог приоритета су без снежног покривача. Преко планинских превоја на путевима има расквашеног снега, па је саобраћај успорен.

У Београду је први снег дочекало 119 возила "Београд пута", 66 "Градске чистоће" и 9 "Зеленила" и све улице првог приоритета су чисте. Мање прометне улице не чисте се до престанка падавина.

Ветар и ниска температура су разлог за додатни опрез. У "Београд путу" кажу да су учинили све да се спречи стварање леда на асфалту.

"Довољно смо натопили и улицу и овај постојећи снег са калцијум-хлоридом и највише натријум-хлоридом, тако да очекујемо да то све, када саобраћај крене, почне да даје пун ефекат", каже в. д. директора "Београд пута" Горан Алексић.

Чистили су се и тротоари и аутобуска стајалишта како би и кретање пешака било безбедно.

Путеви у Србији углавном проходни 

На Златибору су сви путеви ка овом туристичком месту проходни. Висина снежног покривача на Златибору је око 40 центиметара. Снега на коловозу има од три до пет центиметара и возачима се препоручује опрезна вожња.

У Новој Вароши где је пало двадесетак сантиметара снега, важније улице су очишћене, али је саобраћај отежан. У планинском делу општине нападало је око 30 центиметара снекао који је отежао саобраћај а поједини ђаци нису похађали наставу данас.

Директор Дирекције за изградњу Нове Вароши Мирољуб Шапоњић рекао је да уклањање снега с два регионална пута касни због промене надлежности у одржавању путева.

Магистрални и регионални путеви у Шумадији су проходни, али се саобраћај одвија успорено због снега који од јуче пада.

Дежурни у служби одржавања у том предузећу Александар Радовановић рекао је да на коловозу има снега у расквашеном стању, који је на појединим деоницама висине до три сантиметра.

Преподне је саобраћај на међународном путу Ниш-Пирот-Софија био у прекиду због проклизавања шлепера бугарских таблица који се целом дужином препречио на путу.

Након интервенције механизације и службеника Полицијске управе у Пироту, шлепер је уклоњен, а саобраћај нормализован.

Путеви на северу Војводине су проходни, а од почетка снежних падавина није било саобраћајних незгода.

После првог снега сви путни правци у средњем Банату су проходни, а на путевима првог приоритета бачена је со.

Саобраћајна полиција упућује на опрез и обавезно коришћење зимске опреме, на шта упућује податак да су се од јутрос на путном правцу Зрењанин-Београд догодиле две саобраћајне незгоде.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи