Трстеник одговара Бачевићу

Министар Милан Бачевић покушава с позиције силе и моћи да уништи централну Србију и не наводи аргументе зашто је "Србија никлу" дозвољено да обавља истраживање руде никла у циљу експлоатације, каже председник Општине Трстеник Мирослав Алексић.

Реагујући на изјаве министра Милана Бачевића у Јутарњем програму РТС-а председник општине Трстеник Мирослав Алексић наводи да министар константно избегава одговоре на постављена питања у вези са истраживањем и експлоатацијом руде никла и врши замену теза.

Како се наводи у саопштењу, Општина Трстеник није добила ниједан одговор на дописе упућене ресорном министарству у протеклих 20 дана.

"Без и једног јединог аргумента зашто некоме дајемо да врши истраживање руде никла у циљу експоатације министар покушава да са позиције силе и моћи уништи централни део Србије, где на подручју од Крушевца до Краљева живи 300.000 људи", рекао је Мирослав Алексић.

У саопштењу се подсећа да стручна јавност, САНУ, еколошки покрети и грађани сматрају да је експлоатације никла и деградације тла на територији Расинског округа апсолутно штетна.

Општина Трстеник ће и даље тражити да се испитају све околности под којима је продужено решење предузећу "Србија Никл", закључује Алексић у саопштењу.

Гостујући на РТС-у, министар Бачевић је јутрос рекао да истраживања никла на територији Трстеника не штете околини и да се обавља по "потпуно истом поступку" као истраживање воде.

На питање да ли компанија "Србија никл" која је дозволу за истраживање земљишта добила од његовог Министарства, има право да експлоатише никл, министар је казао да ће она имати то право, "ако разултати буду такви да има смисла бавити се експлоатацијом".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи