Читај ми!

Родић: Регионална сарадња приоритет

Регионална сарадња, као предуслов европских интеграција, спољнополитички приоритет Србије, поручио Небојша Родић на састанку са директором Центра за безбедносну сарадњу (RACVIAC) Бранимиром Мандићем.

Министар одбране Србије Небојша Родић разговарао је са директором Центра за безбедносну сарадњу (RACVIAC) Бранимиром Мандићем о значају и улози тог Центра када је реч о безбедности у региону.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, на састанку је оцењено да је RACVIAC једна од најважнијих међународних организација у области безбедности у региону Југоисточне Европе.

Србија је у октобру ове године, додаје се у саопштењу, преузела једногодишње председавање Мултинационалном саветодавном групом RACVIAC и у наредном периоду наставиће активно да подржава рад Центра кроз годишњи допринос и рад војног представника Министарства одбране при RACVIAC-у.

"Регионална сарадња, као предуслов европских интеграција, један је од спољнополитичких приоритета Владе Републике Србије", истакао је Родић.

У априлу 2014. године у Београду ће се одржати 31. заседање Мултинационалне саветодавне групе RACVIAC, а Србија ће такође бити домаћин Конференције у области трагања и спасавања, најављено је у саопштењу.

Како се додаје, Србија настоји да кроз регионалне иницијативе промовише развијање и декларисање својих националних капацитета у регионалне центре: Центар АБХО, Војномедицинска академија и Војна болница "Ниш", База "Југ", Центар за мировне операције и Центар за делаборацију муниције и наоружања - ТРЗ "Крагујевац".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи