Читај ми!

Воз налетео на камион код Словца

Нико није повређен када је међународни воз, из Београда за Бар, налетео на камион са приколицом између станица Словац и Дивци. Оштећена локомотива, која неће моћи да настави пут.

Међународни воз, који је јутрос кренуо из Београда за Бар, налетео је на камион са приколицом на обезбеђеном путном прелазу између станица Словац и Дивци, а у несрећи није било повређених, саопштено је из "Железница Србије".

Како се наводи у саопштењу, у том догађају нема одговорности "Железница", а у незгоди је оштећена локомотива, која неће моћи да настави пут.

Воз је кренуо за Бар у 9.10 сати, а на камион, који је прелазио пругу, налетео је у 11.18 сати. Наставак путовања очекује се за два до три сата, након завршетка истражних радњи и замене оштећене локомотиве.

Путни прелаз између станица Словац и Дивци на којем је дошло до судара обезбеђен је светлосном и звучном сигнализацијом, као и Андрејиним крстом, а сигнализација је била исправна и прописно радила у тренутку удеса.

"Железнице Србије нису одговорне за овај ванредни догађај, већ је искључива кривица друмског возила. У тренутку наиласка међународног воза, камион са приколицом, у којој је превозио багер, непрописно је прелазио пругу", наводи се у саопштењу.

Железничка композиција је ударила у задњи део камиона, а од силине ударца багер са приколице се преврнуо крај пруге.

Међународни воз из Београда за Бар, у којем се налази око 170 путника, тренутно стоји између железничких станица Словац и Дивци, док се не заврше све истражне радње и не стигне резервна локомотива.

"Железнице Србије" на место удеса упутиле су Комисију за ванредне догађаје, а из Пожеге је кренула резервна локомотива којом треба да буде замењена оштећена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару