Рад на броду, добра зарада за кратко време

Међу младима у Србији све популарнији рад на прекоокеанским бродовима. Зарада може бити добра, али важно је проверити агенцију која организује посао. Припреме за одлазак на брод коштају око хиљаду евра.

Све више младих и образованих људи одлази да ради на прекоокеанским бродовима. Иако углавном имају факултетску диплому и говоре стране језике, у Србији годинама не могу да нађу посао. Рад на броду је шанса да за кратко време лепо зараде.

Знање енглеског језика је обавезно, а радно искуство у струци пожељно. Мотив за одлазак на брод није увек новац, већ и један од начина да се обиђе свет. То жели и Елза Ђурђевић, која је управо завршила разговор у Лондону.

"Њима треба да се свиди ваш карактер, да будете пријатни, позитивни, све остало можете да се надогадите и доучите. Морате да знате енглески и да будете спремни за то у шта се упуштате", прича Елза Ђурђевић.

Уговор се најчешће склапа на шест месеци. Плате варирају у зависности од посла који се ради. Ко се добро покаже после неколико уговора, може да утростручи зараду.

Најнижа плата чистача је од 610 долара, плата конобара је од 700 до 1.500 долара, док кувари зарађују до 2.000 долара.

Фотографи и рецепционари могу да зараде око 1.200 долара, а најплаћенији су водоинсталатери и електричари са искуством који месечно зараде и више од 2.200 долара.

Иако је зарада привлачна, препоручују се проверене агенције која организује посао.

Ђорђе Лештанин из агенције "Cruse safe" објашњава да посао на броду најлакше могу да нађу људи са искуством и са зравршеном школом попут угоситељске или туристичке.

У слободно време ће можда и попити кафу у Њујорку или Монте Карлу, али ипак на брод се не иде ради одмора, већ да би се радило. Да би се добио посао постоји прецизна процедура.

Дана Шћеповић из Стеинер академије објашњава да та академија, након интервјуа, ради и практични део.

"Имамо људе у зрелим годинама, са високим школама и младе људе од 18, 19 година, који су завршили курсеве и желе да раде и иду у иностранство", каже Шћепановић.

Пре него што отпловите и зарадите новац, потребно вам је минимално 1.000 евра да бисте платили различите припреме за одлазак на брод.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару