Читај ми!

Расветљени инциденти у Новом Саду

Полиција у Новом Саду је у најкраћем року расветлила све догађаје који су узнемирили јавност у већем обиму, рекао нови начелник Полицијске управе Нови Сад Стеван Крстић.

Нови начелник Полицијске управе Нови Сад Стеван Крстић изјавио је да је полиција у најкраћем року расветлила све догађаје који су узнемирили јавност у већем обиму.

Крстић је рекао, ту пре свега мисли на разбојништва када је претучен професор на Булевару Јаше Томића, када је претучен малолетник, када је мајци са малим дететом стргнут ланац са врата.

Крстић је у интервјуу за Новосадску телевизују рекао да се ради о догађајима који по својој природи узнемирују јавност и да сматра да је у интересу јавности да буде обавештена да су сви ти случајеви расветљени и да су предузета сва законска овлашћења, односно да су, како је рекао, поднете адекватне кривичне пријаве.

"Према званичним подацима, број деликата против живота и тела, на подручју Полицијске управе Нови Сад, смањен је за неких 30 процената, што указује да у том сегменту можемо бити задовољни радом полиције", рекао је Крстић.

Он је поручио Новосађанима да безбедносна ситуација у Новом Саду није онаква каквом су је, како је казао, поједини медији представљали протеклих седмица.

"Врло често у деликтима се појављују малолетници као извршиоци што представља додатан проблем с обзиром на законску регулативу јер деца као починиоци нису кривично одговорна и зато је неопходан појачани превентивни рад јер мислим генерално да превенцијом уопште и радом других институција и максималним ангажовање свих заједно можемо постићи резултате", рекао је Крстић.

Према његовим речима, у периоду од јануара до августа ове године укупан број кривичних дела почињених на подручју Полицијске управе Нови Сад је око 9.300 што је повећање од 27 одсто у односу на исти период прошле године, а том повећању, како је појаснио, највише је допринело снижавање доње границе карактерисања кривичног дела са 15.000 на пет хиљада динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару