Формиран штаб за одбрану Исламске заједнице у Србији

Мешихат Исламске заједнице у Србији којом руководи муфтија Муамер Зукорлић на ванредној седници формирао Штаб за одбрану Исламске заједнице у Србији. Улога Штаба очување уставног поретка и функционисање органа и установа Исламске заједнице у Србији.

Муфтија Муамер Зукорлоић формирао Штраб за одбрану Исламске заједнице у Србији којој, како каже, прети нови напад на њен уставни поредак.

Ова одлука је, како се наводи, донета на основу информација да су у току опсежне припреме за нови напад на уставни поредак Исламске заједнице у Србији по истом моделу који се догодио 2007. године.

Одлучено је и да се вишечлана делегација Исламске заједнице упути у Сарајево како би реис ул улему Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића информисала о актуелном стању у Исламској заједници у Србији.

Наводи се да је реч о прикупљању потписа са наводном намером помирења и успостављања јединства Исламске заједнице којим се заправо жели изманипулисати што већи број запослених у тој верској заједници тако што би њихови потописи били употребљени за покушај неуставног преузимања Исламске заједнице.

Мешихат је констатовао да је медијско-политичка хајка на муфтију Муамер Зукорлића и његове сараднике имала за циљ припремање терена за регрутовање што већег броја људи међу запосленима и припадницима Исламске заједнице ради будућих антиуставних поступака и активности, наводи се у саопштењу.

Седмочланим Штабом за одбрану Исламске заједнице у Србији руководиће потпредседник Мешихата и директор Медресе Решад Плојовић.

Улога Штаба биће, како се наводи, предузимање свих потребних активности и потеза у циљу очувања уставног поретка и нормалног амбијента за функционисање органа и установа Исламске заједнице.

Мешихат је позвао улему, активисте и вернике да се јаве Штабу за одбрану Исламске заједнице у Србији ради упутстава о даљим активностима.

"Као и 2007. уверени смо да ћемо и овај пут одбранити Исламску заједницу. Свесни смо да је ово цена наше одлучности да смо и немирној слободи дали предност над мирним ропством, те да остајемо доследни очувању пуне аутономности Исламске заједнице", рекао је после седнице Мешихата муфтија Зукорлић.

Односи у Исламској заједници у Србији били су у центру пажње јавности након што је Зукорлић наводно претукао имама Бекира Макића који је један од заговорника формирања јединствене исламске заједнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару