Читај ми!

Празнично дружење бајкера са децом

Децу и младе смештене у установи "Сремчица" посетили су београдски бајкери, како би са њима прославили највећи хришћански празник Васкрс.

Београдски бајкери посетили су децу у Установи за децу и младе "Сремчица" како би са њима прославили највећи хришћански празник Васкрс.

Они су са платоа испред Скупштине града Београда у колони кренили пут Сремчице, праћени полицијским патролама и бројним новинарским екипама.

Бајкере су у Сремчици дочекали радосни повици деце, која су желела да се сликају на моторима.

Директорка Установе за децу и младе "Сремчица" Милка Миловановић Минић рекла је да већ шести пут заредом бајкери нису заборавили кориснике те установе, који су због њихове посете веома срећни и усхићени.

"Наши корисници данас на радост радошћу одговарају. Ускрс је велики празник, празник наде, толеранције и праштања, и ми ћемо у том духу данас наставити да се дружимо са бајкерима", казала је Миловановић Минић.

Бајкери и деца су се прво такмичили у куцању јајима, а Минићева је истакла да је фарбање јаја у тој установи трајало данима, јер су деца желела да она буду посебна.

Након куцања јајима, окупљени су са децом цртали по стазама испред павиљона.

Осликавање стаза, како је рекла Минићева, има за циљ да покаже жељу за интеграцијом.

"Циљ је да покажемо да када различитост схватимо на један прави начин можемо да отворимо пут интеграције, да допринесемо да особе са сметњама у развоју нађу своје место у заједици на прав и квалитетан начин", изјавила је Милка Миловановић Минић, која је навела да у дому тренутно борави 300 корисника.

Директорка хуманитарног програма Асоцијације мотоциклиста Србије Наташа Давинић казала је да се деца сваке године веома радују када их виде и за Ускрс и пред Нову годину.

"Ми већ шест година организујемо што ускршњу, што акцију мото Деда мразови", истакла је Давинићева.

У Установи за децу и младе одржана је и фудбалска утакмица, а Давинићева је навела да деца једва чекају да се опробају у фудбалу са бајкерима.

"Организовали смо и продајну изложбу радова, а сав новац је намењен управо корисницима", закључила је Давинићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару