Мића Милошевић: Грађанима недостаје бољи живот

Грађанима не недостаје толико Тито колико леп живот у његово време, оценио редитељ ТВ серије "Црвено и црно" Миливој Мића Милошевић.

После 33 године од смрти доживотног председника Социјалистичке Федеративне Републике Југославије Јосипа Броза Тита, редитељ ТВ серије "Црвено и црно" Миливој Мића Милошевић оценио је да грађанима не недостаје толико Тито колико леп живот у његово време.

Серија је први пут емитована 2006. године, а ових дана се поново репризира на телевизији.

"Мене сада зову и кажу како је серија добра. Људи је тек сада откривају, не због тога што им недостаје толико Тито, већ Титова Југославија и то из много разлога", рекао је Мића Милошевић за агенцију Бета.

У серији се о Титу говори као о бравару, револуционару, робијашу, љубитељу лова, али и сналажљивом државнику који је побдедио и Адолфа Хитлеара и Јосифа Стаљина.

"Тито је Југославију бољшевчки обновио, па оно у називу серије - црвено значи као револуција, а црно од претерано црвеног. Али да бољшевизам и њему не би дошао главе Тито је изврдао Стаљинове лагереске стеге и прагматично започео љубав са Западом," рекао је Мића Милошевић.

Према његовим речима, на тај начин је "уследила западно-економска шаргарапа" која је грађанима омогућила просперитетне године.

Он је оценио да је Југославију срушила националистичка десница и подсећајући на речи Пољака публицисте Адама Михника, истакао је да су "од комуниста гори само антикомунисти".

"Сада је актуелна идеја о некој Западно-балканској Федерацији: нормализација, сарадња, економска обнова. И ми смо управо сведоци тог динамизма, корак по корак и Ђинђић, па Тадић, Дачић и Вучић, нема нам друге, само напред", истакао је Мића Милошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару