Читај ми!

Васкршње честитке

Вернцима и црквеним великодостојницима, који Васкрс славе у недељу, честитали председник парламента Небојша Стефановић, председник парламентарног одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић, министар правде Никола Селаковић, директор Канцеларије за сарадњу с црквама Милета Радојевић и министар у влади Сулејман Угљанин.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић, председник парламентарног одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић, министар правде Никола Селаковић, директор Канцеларије за сарадњу с црквама Милета Радојевић и министар у влади Сулејман Угљанин честитали су Васкрс патријарху Иринеју, црквеним великодостојницима, свештенству, свим верницима и грађанима Србије.

"У име Народне скупштине Републике Србије и своје лично име, честитам Вама, црквеним великодостојницима, свештенству, свим верницима и грађанима Србије, велики хришћански празник Ускрс, са жељом да га прославите у кругу својих најдражих, у радости и благостању", наводи се у честитки председника парламента Небојше Стефановића.

"Нека нам Васкрсење Христово улије снагу да стварамо још квалитетније друштво и негујемо моралне вредности, да нађемо пут ка покајању, праштању, и духовном преображењу. Са вером и надом у бољу будућност, Христос Васкрсе", наводи се у честитки председника Народне скупштине.

Председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Скупштине Србије Мехо Омеровић честитао је патријарху српском Иринеју и свим православним верницима Ускрс.

"Поводом највећег и најрадоснијег хришћанског празника Васкрса, у име чланова Одбора и у своје лично име, упућујем најискреније честитике Његовој Светости патријарху српском Иринеју и свим православним верницима и грађанима Србије који славе Васкрс", пише у честитки.

"Желим да Васкрс дочекате у здрављу, духовном миру и радости. Нека овај велики празник донесе срећу, љубав и благостање у сваки дом и породицу, разумевање и поштовање међу људима и веру у бољу будућност", наводи се у честитки председника Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић честитао је свим грађанима највећи хришћански празник са жељом да празничне дане проведу у слози, међусобном поштовању и разумевању.

"Нека нас Ускрс подсети на све вредности људског духа, на важност неговања међусобне толеранције и поштовање људских права, као симбол љубави, породичних вредности и пријатељства", навео је Селаковић у честитки.

Директор владине Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић честитао је најрадоснији хришћански празник патријарху Иринеју, свештенству и верницима.

Нека се васкршња радост усели у срца свих који славе победу живота над смрћу и оснажи у њима највеће хришћанске врлине мира, љубави, и толеранције, поручио је Радојевић у својој честитки.

И министар у Влади Србије Сулејман Угљанин упутио је честитку поводом Васкрса.

"Нека свима предстојећи празнични дани донесу радост, здравље и духовни мир и нека нас подсете да су толеранција и љубав заједничке вредности које ћемо неговати, а у исто време чувати лепоту различитости", каже се у честитки министра Угљанина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару