Читај ми!

До нових знања кроз адвокатску праксу

Најбољи студенти и асистенти правних факултета универзитета у Београду, Крагујевцу и Новом Саду, други пут учествују у "Биг дил пројекту". Суштина пројекта је сарадња приватног и јавног сектора, а осим што ће бити на пракси, студенти ће се такмичити и у студији случаја.

У оквиру "Биг дил пројекта" најбољи студенти и асистенти правних факултета универзитета у Београду, Крагујевцу и Новом Саду у адвокатској канцеларији "Јанковић, Поповић и Митић" стицаће нова знања и искуства у области компанијског права.

Суштина "Биг дил пројекта" јесте сарадња приватног и јавног сектора. Академци завршне године основних студија добијају практична знања, а тржиште рада додатно оспособљене стручњаке. Осим што ће бити на пракси, студенти ће се такмичити и у студији случаја.

Сарадник у настави Правног факултета Универзитета у Крагујевцу Борко Михајловић каже да пројекат подразумева симулацију МНД пословне трансакције и да је везан за област компанијског права.

Томислав Тодоровић је као прошлогодишњи победник награђен тромесечном праксом у адвокатској канцеларији.

"Мислим да је фаза преговора, била кључна, где сам се ја истакао по мишљењу реномираних адвоката и то је заправо оно што је превагнуло", каже Тодоровић.

Александра Јелић, студент права из Крагујевца, каже да готово све адвокатске канцеларије захтевају добро познавање компанијског права, зарад заснивања радног односа и нада се стицању адекватног искуства.

Адвокати очекују да ће студенти после учествовања у "Биг деал пројекту" тачно знати шта их очекује у свету адвокатуре. Идеју о ангажовању студената, кажу, преузели су од аустријских колега.

"Врло је тешко стицати искуство у самом раду. Много је боље, уколико се укаже прилика да и пре него што неко почне да ради има нека одређена предзнања од онога шта ће га сачекати у каријери", каже Ненад Поповић из адвокатске канцеларије "Јанковић, Поповић и Митић".

На Правном факултету у Београду кажу да је сваке године све већи број адвокатских канцеларија са којима сарађују, јер је пракса услов и за диплому. Тако су адвокати и предавачи на факултету, учествују у раду правних клиника, обезбеђују средства студентима за учествовање на међународним такмичењима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару