Читај ми!

Одликовање породици пилота Павловића

Породици пуковника Миленка Павловића уручена златна летачка значка у селу Горње Црниљево код Осечине. Павловић погинуо 4. маја 1999. године у борби са НАТО бомбардерима на небу изнад Ваљева.

У селу Горње Црниљево, код Осечине, породици пилота пуковника Миленка Павловића (1959-1999) уручена је златна летачка значка. Павловић је рођен у Горњем Црниљеву, а погинуо је 4. маја 1999. године у обрачуну са НАТО бомбардерима на небу изнад Ваљева.

Златну значку Павловићевом старијем сину Срђану уручио је генерал Војске Србије Предраг Бандић.

На традиционалном комеморативном скупу у Горњем Црниљеву служен је парастос њему и осталим ратницима из тог дела Подгорине.

Помену су присуствовали и припадници 204. ваздушне бригаде из Батајнице, која наставља традиције 204. ловачко-авијацијског пука Војске СРЈ, којом је 1999. године командовао Павловић.

Реализована је и дводневна акције "Доктор на селу" током које су војни медицински и ветеринарски тимови посетили бројна домаћинства у Горњем Црниљеву.

Посетили су и поједине туристичке дестинације Подгорине, попут манастира на Рожњу и Тешманов конак у селу Бастав.

Млади су извели пешачку туру "Миленковим ђачким стазама" дугу 11 километара, од Основне школе у Осечини до родне куће у Црниљеву.

Павловић је после основног школовања завршио Ваздухопловну војну гимназију у Мостару, потом и Ваздухопловну војну академију.

Данашњу свечаност употпунили су падобранци, у пригодном уметничком програму учествовао је гулмац Тихомир Арсић, а са данашњег скупа поновљено је подсећање надлежнима да, упркос неколико предлога, Миленко Павловић није проглашен народним херојем.

Павловић је и у чин пуковника РВ и ПВО ВСРЈ постхумно унапређен после
медијског притиска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару