Најбоља заштита за децу

Желимо да се деца у овој земљи максимално пазе и да сва законска решења која доносимо буду у складу са међуанродним законима и међународним партнерима, рекао је Небојша Стефановић, после састанка са председником Извршног одбора Уницефа.

Председник Извршног одбора Уницефа Јармо Винанен, који се у Београду састао са председником Скупштине Небојшом Стефановићем и представницима Министарства за рад и социјалну заштиту, похвалио је то што Србија има Одбор за права детета, и поручио да треба наставити реформу система социјалне заштите, која даје добре резултате. 

Председник парламента и Одбора за заштиту права детета Небојша Стефановић замолио је председника Извршног одбора Уницефа да та организација пружи пуни капацитет како би деца Србије имала најбољу могућу заштиту.

Стефановић је, по завршетку састанка с Винанеом, рекао новинарима да је саговорника замолио за ангажовање Уницефа како би деца Србије осетила све погодности које и њихово друштво али и читав свет могу да им пруже.

Председник Скупштине је рекао да је Уницеф стални партнер Одбора за заштиту права детета и да је сарадња изузетна, посебно од када скупштина у овом сазиву, по приви пут, има такав одбор.

"Тиме смо желели да покажемо да Србија и њен парламент придаје посебну пажњу и даје велики значај раду на законима који се тичу права детета. Желимо да се деца у овој земљи максимално пазе и да сва законска решења која доносимо буду у складу са међуанродним законима и међународним партнерима, рекао је Стефановић.

Он је додао да је госта упознао са делокругом рада Одбора, улози у законодавној активности, али и са оним што се чини у надзирању спроводјења тих закона, поготово у вези са јавним слушањима и у покретању важних тема, попут инклузивног образовања или праћења и спречавања злоупотребе деце на интернету.

"Од њих сам чуо да ће наставити да помажу скупштини и Одбору, односно деци наше земље, на цему сам им посебно захвалан. Замолио сам их да та помоћ у наредном период буде још интензивнија", рекао је Стефановић.

Председник Извршног одбора Уницеф и стални представник Финске у УН Јармо Винанен је рекао да је импресиониран тиме што Србија има посебан одбор за права детета који је посвећен само заштити детета и чија је то једина сврха постојања.

"У том смислу се налазимо на истој линији, јер је то једина сврха постојања и Уницефа", рекао је Винанен и указао да Одбор има два правца деловања - анализу законских пројеката и праћење имплементације закона.

"Ова двојна улога одбора, како је рекао, омогућава да се унапреде права детета. Желим да вас уверим да ће Уницеф остати јак партнер Србији у новом послу, нагласио је Винанен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару