Читај ми!

Изабран председник Одбора Агенције

Чланови Агенције за борбу против корупције за председника Одбора Агенције једногласно изабрали Бранка Лубарду. За заменицу председника одбора изабрана Злата Ђорђевић.

Бранко Лубарда изабран је за председника Одбора Агенције за борбу против корупције, објављено је на сајту агенције.

Лубарда је једногласно изабран за председника одбора те агенције на првој седници новог сазива тог тела. За заменицу председника Одбора Агенције за борбу против корупције изабрана је Злата Ђорђевић.

Чланови Одбора Агенције за борбу против корупције су Радмила Васић, Евица Петровић, Зоран Вујичић, Божо Драшковић, Никола Станојевић и Зоран Стојиљковић.

Седници одбора присуствовали су и доскорашњи чланови, наводи се на сајту Агенције за борбу против корупције.

Скупштина Србије изабрала је 8. априла шест чланова Агенције за борбу против корупције на мандат од четири године.

Бранко Лубарда изабран је на предлог Заштитника грађана и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности. Зоран Вујичић изабран је на предлог Адвокатске коморе Србије, а Божо Драшковић на предлог Социјално-економског савета.

Зоран Стојиљковић изабран је на предлог скупштинског Административног одбора, Никола Станојевић на предлог Врховног касационог суда, а Евица Петровић на предлог Државне ревизорске институције.

Одбор Агенције за борбу против корупције има девет чланова које Скупштина бира на четири године, а 18. марта су истекли мандати седам чланова.

Још једног члана Одбора Агенције предлажу новинарска удружења, али су она доставила више кандидата, па ће тај члан бити изабран када се удружења договоре о кандидату.

Мандати у Агенцији за борбу против корупције нису истекли Радмили Васић и Злати Ђорђевић, које су, на предлог шефа државе, односно Владе Србије, изабране нешто касније него остали чланови који су изабрани пре четири године. По закону, један члан Одбора може највише два пута да буде биран на исту функцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару