Читај ми!

Манифестација Дани Београда

Више од тридесет истакнутих појединаца добило је награде у Скупштини града у оквиру манифестације "Дани Београда".

Полагањем венаца на спомен-обележје на Калемегдану, где су кнезу Михаилу Обреновићу 19. априла предати кључеви града, почела је манифестација "Дани Београда", која се од 2002. одржава сваке године. Име Београда први пут се помиње у документу од 16. априла 1878, а једно од најжешћих бомбардовања престонице током Другог светског рата било је тога дана 1944. године.

Традиционално, истакнутим појединцима у 19 области додељене су награде у Скупштини града. Честитајући најбољима међу нама, градоначелник истиче да су највећи квалитет Београда - људи.

"Више од тридесет људи је добило награде за нешто што су постигли или у свом животу или у последњих годину дана. Они су стварно узор свима који долазе, новим генерацијама да покажу какви људи постоје и да морају да буду бољи од њих" истиче градоначелник Београда Драган Ђилас.

"Ово је јако лепо признање с обзиром на сав престиж Београда. Ја сам ипак рођена Београђанка, поносна сам што живим овде тако да и за мене и за моју породицу ово је велико признање и наравно мотивација за даље успехе", каже Милица Мандић, добитница Награде Београда за спорт.

За "Дане Београда", организују се обиласци многих здања и локација. Прва и најпосећенија дестинација је дворски комплекс на Дедињу, који је до сада посетило више од 200 хиљада људи.

„Београђани пре свега морају да воле свој град, да учине све да он буде што бољи" каже директор Југословенске кинотеке Радослав Зеленовић који је добио Награду за трајан допринос развоју Београда.

Занимљив културни програм - од изложби у музејима и на Београдској тврђави, преко смотре уличних забављача до разгледања античког Сингидунума и Подземног Београда. А можете ићи и корацима Иве Андрића. Избор богате тродневне понуде направите сами.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару