Читај ми!

Прекида се емитовање "Прељубника"

Престаје емитовање "Прељубника" на Телевизији Пинк, док ће емисија "Тренутак истине" бити емитована пола сата пре поноћи, саопштио Савет Републичке радиодифузне агенције. Одлука је донета на састанку представника ТВ Пинк и чланова Савета.

Телевизија Пинк престаје емитовање емисије Прељубници, а емисију Тренутак истине емитоваће пола сата пре поноћи, саопштио је Савет Републичке радиодифузне агенције. На сајту РРА наводи се да је таква одлука донета на састанку чланова Савета и представника ТВ Пинк.

Савет РРА навео је да је у претходном периоду сачињено више извештаја Службе за надзор и анализу програма у којима је истицано да емисије као што су Прељубници и Тренутак истине озбиљно угрожавају достојанство личности и нарушавају развој малолетника.

"Од представника ТВ Пинк затражено је да обуставе емитовање емисије Прељубници, а да се Тренутак истине емитује после 23.30, што је емитер у целини прихватио", пише у саопштењу.

Савет је затражио повећану уредничку одговорност емитера и у случају емисије Фарма. Поводом инцидента са учесником Фарме Андријом-Ером Ојданићем, Савет је реаговао и упутио снимак спорне емисије Јавном тужилажтву.

Стручне службе Агенције, као се наводи, појачно контролишу ријалити програм Велики брат на ТВ Б92, тако да ће у случају оба програма (Фарма и Велики брат) примедбе одмах достављати емитерима.

Савет је одлучио да затражи састанак са Саветом за штампу зато што је уочено да делови ријалити програма, који су покривени звучним сигналом у емитовању, "доживљавају своју промоцију у штампи".

Иницирањем тог састанка Савет жели да заједничким деловањем регулатора јавност заштити од неприкладног и увредљивог садржаја, наводи се у саопштењу.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару