Читај ми!

Студенти Европе заједно до тржишта рада

Семинар личних и професионалних вештина, на којима студенти уче како да што боље пласирају себе на трежишту рада, већ четири године организује Удружење студената електротехнике Европе. Студенти тако уче такозване меке вештине, које ће им бити потребне за послове којима желе да се баве по завршетку школовања.

Удружење студената електротехнике Европе већ четри године организује семинар личних и професионалних вештина. Студенти тако уче такозване меке вештине, које ће им такође бити потребне за послове којима желе да се баве по завршетку студија. Једном речју, вежбају како да се што боље пласирају на тржишту рада.

Тимски рад, сарадња са привредом, унапређење стручне праксе - то су вештине које Удружење студената еклектротехнике Европе жели да пренесе својим члановима. Знање стечено и на семинарима показују на такмичењима. Најбољих педесет студената наших универзитета, прошло је обуку код петнаест предавача из земље и иностранства.

Студент архитектуре у Београду Жарко Стаменић каже да му је драго што има прилику да чује свеобухватну петодневну причу. "Меке вештине нису нешто што се учи у формалном обарзовању", подсећа Жарко.

Студенткиња економије Универзитета у Београду Мирјана Мисојчић наводи да су у питању различите вештине, као што су лидерске, презентационе, кимуникационе. Сматра да ће јој оне значити у будућности и послу.

Студент Електроетхичког факултета у Љубљани Лука Лачан већ трећу годину долази из Словеније и преноси своје вештине српским академцима. Учење је, каже, опуштеније, али интерактивно, да би студенти могли да размене искуства.

"Посебно студенти електотехнике, ми не проводимо толико времена учећи. Неке теме као што су што су организације пројеката, и највише што их занима је наше лично искуство", каже Лука.

Током студија, академци само једном могу да похађају оваква предавања, која су бесплатна. Циљ је да што више младих прође обуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару