Читај ми!

Обележено 65 година Новог Београда

Општина Нови Београд прославила 65 година од дана када је започета изградња тог дела града. Тим поводом организована свечана академија. Додељене захвалнице клубовима, организацијама и појединцима који су допринели афирмацији Новог Београда.

Дан општине и 65 година постојања обележио је Нови Београд. Тим поводом организована је и свечана академија.

Нови Београд, како се наводи у саопштењу Градске управе, данашњи дан обележава у знак сећања на 11. април 1948. године када је започета изградња новог града на левој обали Саве.

Свечаној академији у згради општине присуствовали су бројни гости, а међу њима, између осталих, и градоначелник Драган Ђилас, заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић и некадашњи градитељи Новог Београда.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић поручио је да та општина планира још много година да се развија и унапређује.

"Нико осим његових градитеља није тада веровао да ће Нови Београд израсти у један од најбољих урбанистичких градова, не само у нашој земљи него и у свету. Нови Београд је дуго био велика спаваоница, али после 2000. године и демократских промена Нови Београд је почео да се развија и да се шири", рекао је Шапић.

У сврху побољшања комуникације са грађанима и идентификације њихових проблема, како је рекао, отворен је сервисни центар који је јединствен у целој земљи, где грађани могу да се обрате за сваку потребну информацију и решавање свих свакоденвних проблема.

На академији су додељене захвалнице клубовима, организацијама и појединцима који су својим радом допринели афирмацији Новог Београда.

Признања су добили Радио клуб "Нови Београд", Рукометни клуб "Нови Београд", деца Предшколске установе "11. април" и професор музичког образовања у ОШ "Лаза Костић", композитор и солиста Милорад Ђурић.

Поводом прославе Дана општине, у холу је отворена и изложба слика "Ветерани УЛУС-а Новом Београду".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару