Читај ми!

Осуде напада на адвоката Милана Вујина

Најоштрије осуђујемо напад на адвоката Милана Вујина и сматрамо да се такво насиље не сме толерисати и понављати, саопштило Министарство правде и државне управе. Осуда напада стиже и из Адвокатске коморе Београда.

Министарство правде и државне управе најоштрије је осудило напад на адвоката Милана Вујина и сматра да се такво насиље не сме толерисати и понављати.

"Овакав чин је бруталан напад на целу адвокатску професију, који надлежне државне органе обавезује да испитају све релевантне чињенице и покрену темељну истрагу, како би починиоци били приведени правди", наводи се у саопштењу.

Министарство истиче да без обзира на повод напада, сви грађани Србије, а посебно представници правосуђа морају бити заштићени да без страха обављају своје послове.

Комора: Напад на све адвокате и професију

Председник Адвокатске коморе Београда Славко Јеловац истакао је да је напад на адвоката Милана Вујина напад на све адвокате и професију и напад на остваривање заштите права грађана.

"Желимо да укажемо МУП Србије и Министарству правде да је неприхватљиво и несхватљиво да су адвокати незаштићени, јер има и расветљених, али и нерасветљених случајева напада на адвокате", рекао је Јеловац.

Председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић сматра да је то још само један нови случај који неће бити решен.

"Однос према адвокатури у једној држави значи стање људских права у тој држави. Оно што је у сваком случају приметно то је чињеница да ниједан од озбиљних напада на физички интегритет адвоката до данас није расветљен", истакао је Ђорђевић.

Непознати починилац је у среду, око 20 часова, сачекао београдског адвоката Милана Вујина и попрскао га киселином по лицу.

У јуну 2012. године, непознате особе су сипале киселину у очи и претукле адвоката Ненада Вукасовића, који је био бранилац Звездана Јовановића, осуђеног на 40 година затвора због убиства премијера Србије Зорана Ђинђића.

Славко Јеловац је поручио да је у уређеној демократској земљи недопустиво да адвокат буде сачекан испред канцеларије и да му буде сасуто хемијско средство у очи и да се он сада бори за вид и здравље.

"Поред нерасветљених случајева има и расветљених. Постоји случај пуштања на слободу нападача на адвоката, да би потом то решење било укинуто. Управни одбор ће направити појединачно детаљну анализу и затражити и од МУП-а и од Тужилаштва и од суда детаљну расправу о сваком појединачном случају", навео је Јеловац.

Према његовим речима, адвокати су јединствени и спремни да устану у заштиту својих колега, њихових живота и интереса адвокатуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару