Читај ми!

Први корак ка решењу за "Авала филм"

На састанаку представника Агенције за приватизацију, Министарства културе и водећих личности српског филма закључено да се морају интензивирати напори за налажење најбољег решења.

Састанак представника филмске уметности и Агенције за приватизацију, одржан данас, могао би бити први корак ка решењу за "Авала филм", некада највећег студија у Србији и на Балкану, који је сада у стечају.

Састанак представника Агенције за приватизацију, Министарства културе и информисања и водећих личности филмске уметности Србије одржан је у просторијама Агенције за приватизацију са циљем да се размене предлози и идеје о решавању проблема у којима се налази "Авала филм".

Закључено да се у наредном периоду морају интензивирати напори како би се нашло најбоље решење.

Очување "Авала филма" као културног добра Србије, с једне стране, и решавање проблема нагомиланих дуговања ове институције према повериоцима, који са правом очекују продају имовине, биле су основне теме састанка.

Имајући у виду симболику и значај коју "Авала филм" и даље има у српској култури, Агенција за приватизацију покренула је иницијативу да се и стручна јавност активно укључи у решавање његовог статуса.

Закључак присутних је да је ово само први корак у правом смеру и да се у наредном периоду морају интензивирати напори и државних институција и стручне јавности како би се нашло најбоље решење за "Авала филм".

Даљу координацију активности преузеће Министарство културе и информисања, наведено је у саопштењу.

Састанку су присуствовали директор Југословенске кинотеке Радослав Зеленовић, редитељ и сценариста Горан Марковић, саветник министра културе и информисања Александар Аврамовић, генерални секретар Академије филмске уметности и науке Мирко Беоковић, председник Управног одбора Филмског центра Србије Дарко Бајић, в.д. Директора Филмског центра Србије Мирољуб Вучковић, председник Стручног савета Филмског центра Србије Зоран Јанковић, директор Агенције за приватизацију Владислав Цветковић, директор Центра за стечај Агенције за приватизацију Дејан Јокић и руководилац стечајног посутпка у "Авала филму" Иван Николић.

Стечајни поступак у "Авала филму" покренут је, одлуком Привредног суда у Београду, 23. маја 2011. године, а Агенција за приватизацију именована је за стечајног управника. Решење о банкротству донето је 14. септембра 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару