Читај ми!

Изабран в. д. председника Апелационог суда

Судија Душко Миленковић нови је вршилац функције председника Апелационог суда у Београду, рекла је портпаролка суда Мирјана Пиљић. До краја недеље биће постављени нови вршиоци функција за сва четири апелациона суда у Србији, каже в. д. председника Врховног касационог суда и Високог савета судства судија Драгомир Милојевић.

За новог вршиоца функције председника Апелационог суда у Београду постављен је судија Душко Миленковић, рекла је портпаролка суда Мијана Пиљић.

Судија Миленковић (47) заменио је на том месту Радмилу Драгичевић Дичић која је функцију председника вршила од 1. јануара 2010. године.

Миленковића је на ту функцију поставио в.д. председника Врховног касационог суда и Високог савета судства судија Драгомир Милојевић, који је раније рекао за Танјуг да ће до краја седмице бити постављени нови вршиоци функција за сва четири апелациона суда у Србији - у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

У биографији судије Миленковића, која је објављена на сајту Апелационог суда, наводи се да је од јануара 2010. године судија Кривичног одељења и Посебног одељења за организовани криминал Апелационог суда у Београду.

Руководилац је судске праксе у Кривичном одељењу и члан Редакцијског одбора Билтена Апелационог суда у Београду.

Миленковић је рођен 1966. године у Ужицу, а дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду 1992. године и три године касније положио правосудни испит.

Од априла 2003. године судија је Окружног суда у Београду, пре тога је радио као судија Првог општинског суда у Београду, стручни сарадник у Окружном суду у Београду и приправник у Петом општинском суду у Београду.

Судија такође има Сертификат о поседовању посебних знања из области права детета и преступништва младих, објавио је публикацију "Предузетник као нови субјект казненог законодавства" 2003. године, а користи се енглеским и руским језиком.

До краја седмице са места вршиоца функције новосадског Апелационог суда биће замењени Слободан Надрљански, крагујевачког Весна Петровић и нишког Новица Срефановић.

Они су на тим функцијама од 1. јануара 2010. године, када су одлуком Вискоког савета судства из децембра 2009. постављени и вршиоци функција председника свих осталих редовних судова у Србији.

Према Закону о судијама, вршиоци функције овај посао требало је да обављају само до 1. априла 2010. године, када је истицао законски рок за избор председника судова.

Уместо три месеца, стање вршиоца дужности у српском правосуђу траје већ три године.

У међувремену, расписана су два конкурса за председнике судова, али тај посао ипак није окончан.

До разрешња судије Нате Месаровић, Врховни касациони суд је био једини суд у Србији који је имао изабраног председника, али се и тај избор показао неуставним.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару