Читај ми!

Припремна настава из математике

Више од 1.500 ђака пријавило се за бесплатну припремну наставу за полагање завршног испита из математике. Часови се одржавају викендима, трају сат времена, а настава ће се одвијати у групама од око 30 ученика.

Од ове године град Београд и Канцеларија за младе организује припремну наставу из математике за ученике осмих разреда. За припремну наставу из математике пријавило се 1.500 ђака.

Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић обишли су осмаке који су почели с првим припремним часовима из математике у згради општине Стари град.

"Ако ове године има 1.500 деце, следеће ће их бити дупло више и очекујем да и остале београдске општине дају простор и укључе се у овакву акцију", рекао је Ђилас.

Градоначелник је навео да многа деца пријемне испите и бодовања схватају као нешто од чега им зависи будући живот, па су зато под великим стресом.

"Сви родитељи који су имали децу у том узрасту знају колико је то велики стрес а ја сам то искусио прошле године са својом ћерком. Те пријемне испите и бодавања многи од њих схватају као да им од тога зависи будући живот, под великим су стресом, а често многа деца која пуно знају не ураде добро", казао је градоначелник.

Ђилас је рекао да постоји потреба да се деца припреме што боље и растерете родитеље који иначе "из свог породичног буџета издвајају велике паре за те припреме".

"Тако смо дошли на идеју да Београд организује припрему за пријемне испите. Ту припремау обављају студенти завршних година студија с искуством па тако и они нека мала средства зараде", рекао је Ђилас.

Председник Скупштине града Александар Антић рекао је да 90 одсто деце "има већу фрку од математике", па се зато прво припремна настава одржава из математике, а са српским језиком би требало почети идуће године.

"Ово је једна важна ствар, јер показујемо да нам је образовање важно. Улагање у младе и образовање представљају највећу инсвестицију у земљи", рекао је Антић.

Часови се одржавају викендима, трају сат времена а настава ће се одвијати у групама од око 30 ученика.

У бесплатној припремној настави из математике учествоваће око 50 предавача који су апсолвенти факултета природних наука.

Бесплатну припремну наставу за полагање завршног испита из математике организује Канцеларија за младе у Беграду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару