Одржан протест за Свратиште

Протест испред Градског секретаријата за социјалну заштиту у Београду. Око 200 грађана предало захтеве да се обезбеди сигурно и трајно финансирање овог свратишта.

Испред Градског секретаријата за социјалну заштиту у Београду је одржан протест са којег је затражено да градска управа обезбеди трајно финансирање Свратишта за децу улице и распише тендер за јавну набавку свега што је потребно за његов рад.

Представник грађана који су организовали овај протест, Милош Кувекаловић рекао је да је око 200 грађана предало своје личне захтеве да се обезбеди сигурно и трајно финансирање Свратишта као услуге социјалне заштите, а не пројектно, као што се финансира већ шест година.

Град Београд саопштио је јуче да ће наставити да финансира рад Свратишта за децу улице чак и ако се из управљања том установом повуче Центар за интеграцију младих, како је то раније најављено.

Кувекаловић је навео да град помиње наставак финасирања, али је проблем у томе што не помиње како.

"Шест година се свратиште пројектно финансира, а то није одрживо. Од почетка године на рачун Свратишта градска управа није уплатила никакав новац", рекао је Кувекаловић.

Он је навео да око 140 деце који су корисници Свратишта сада живе у неизвесности и позвао градску управу, Секретаријат за социјалну и дечију заштиту да што пре омогуће услове за наставак рада Свратишта.

Кувекаловић је најавио да протест испред зграде градске управе у Улици 27. марта није крај акције Центра за интеграцију младих и да подршка за наставак рада Свратишта стиже од бројних познатих личности.

Према подацима Центра за интеграцију младих, годишње је за рад Свратишта потребно 25,6 милиона динара.

Градске власти, међутим, најављују да ће ако се Центар за интеграцију младих повуче из управљања свратиштем, Град преузети комплетну бригу о њему и неће дозволити прекид рада или затварање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару