Читај ми!

Принцеза Катарина донирала опрему

Клиника за неурохирургију Клиничког центра Србије добила је неурохируршки микроскоп вредан 61.000 евра као донацију принцезе Катарине и принца Александра Карађорђевића. Средства за то прикупљена на донаторској вечери у Канади.

Нови савремени неурохирушки микроскоп марке ''Лаика'', дар фондације принцезе Катарине Карађорђевић, добила је Клиника за неурохирургију Клиничког центра Србије.

Захваљујући на вредној донацији, генерални директор Клиничког центра Србије проф. др Миљко Ристић и директор Клинике за неурохирургију проф. др Миодраг Ракић, истакли су да ће микроскоп бити важан за обављање најсложенијих неурохируршких захвата.

Средства за донацију прикупљена су на добротворној вечери у Торонту прошле године у организацији ''Лајфлајн'', хуманитарне организације из Канаде, под покровитељством принцезе Катарине.

Принцеза се захвалила организацији ''Лајфлајн'' и нашој дијаспори у Канади, који су помогли да се купи микроскоп, док је принц Александар изјавио да је срећан што је присутан на уручењу овог важног уређаја.

"Веома сам поносан на успехе хуманитарне фондације моје супруге, како овде тако и у Канади, којима је обезбеђена ова важна донација", рекао је принц Александар и додао да је "Србија земља која је осуђена на успех, која има одличне стручњаке, а уз бољу опрему и услове рада, ускоро ће служити свима за пример".

После уручења донације, светски признати неурохирург др Роберт Фридлендер, шеф неурохирургије Универзитета Пенсилванија и некадашњи шеф неурохирургије Универзитета Харвард, гост Карађорђевића у Београду, одржао је два предавања неурохирурзима из целе Србије.

Он је потврдио да ће учествовати на стручно-научном скупу, који ће крајем октобра у Београду бити организован поводом 90 година неурохирургије у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару