Читај ми!

Представљен Извештај о раду Високог савета судства

Заменица председника Високог савета судства Мирјана Ивић изјавила да би, до краја марта, требало да буду познати подаци о броју нерешених предмета из свих судова. Представљајући Извештај о раду ВСС за 2012. годину, Ивић навела да је на посао враћено 500 неизабраних судија.

Високи савет судства (ВСС) требало би до краја марта да сакупи податке о броју нерешених предмета из свих судова, изјавила је заменица председника ВСС Мирјана Ивић.

На седници Одбора Скупштине Србије за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Мирјана Ивић је рекла да у највећем суду, Управном, има између 900 и 1.100 нерешених предмета по судији.

Представљајући Извештај о раду ВСС за 2012. годину, који је данас усвојио ресорни скупштински одбор, Мирјана Ивић је навела да је на посао враћено 500 судија неизабраних судија, а да је жалбе поднело њих 887.

Према њеним речима у Србији ради нешто мање од 3.000 судија, у току је формирање још 33 суда, а завршени су и критеријуми мерила рада судија.

Члан Одбора, посланик опозиционе Лиге социјалдемократа Војводине Ласло Варга рекао је да је 2008. године у Србији било 2,9 милиона нерешених судских предмета и упитао колики је њихов број данас.

Одбор Скупштине Србије за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу усвојио је и извештај Државног већа тужилаца (ДВТ) за 2012. годину.

Представник ДВТ Бранислав Стаменковић рекао је да Јавно тужилаштво практично нема нерешених предмета, односно да су нерешени предмети у надлежности полиције и судова.

Стаменковић је навео да је ДВТ у 2012. години добио 254 притужбе на рад тужилаца и њихових заменика и да је у 34 оцењено да вероватно постоји основа за вођење дисциплинског поступка.

"Етички кодекс ДВТ-а тренутно је у процедури давања мишљења у институцијама ЕУ", навео је Стаменковић и додао да ДВТ све акте доставља Директорату за проширење ЕУ због чега је у 2011. години било кашњења са усвајањем неких аката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи