Читај ми!

Протест у Кончуљу

Војна патрола спречила прелазак двојице мештана Кончуља са стадом стоке преко административне границе према Косову и Метохији. Мештани Кончуља реаговали скупом, који се претворио у политички протест.

У Кончуљу код Бујановца одржан је протест мештана, а повод је био контрола административне линије према Косову и Метохији, у делу где прелазак није дозвољен.

Са 76 грла стоке, кравама, козама и овцама на административној линији војна патрола је, у оквиру редовне контроле транспорта стоке, зауставила двојицу мештана Кончуља.

Део становника тог места то је искористио за политички скуп, са основним захтевом да се војска и полиција повуку из Бујановца, Прешева и Медвеђе.  Око 50  окупљених је узвикивало: "Војска Србије ван наше земље".

"Третирају као да тргују са стоком, а имају доказе од полиције и ветеринара да су њихове овце и краве", рекао је Јонуз Муслију, председник Покрета за демократски прогрес.

"Не значи то да ми што тражимо и буде рализовано, него ако наставе да нам прете", рекао је Зулћефли Шерифи, председник МЗ Кончуљ.

Председник Координационог тела Зоран Станковић позвао је мештане да не подлежу политичким притисцима. Морају се поштовати закони и важе за све једнако.

Координационо тело је саопштило да није било малтретирања грађана, већ је реч о одговорном понашању припадника Војске, чији је задатак је да штите административну линију од нелегалних прелазака.

Републички ветеринарски инспектор поднео је прекршајне пријаве, јер већи број грла стоке, која је затечена приликом преласка административне линије, није био обележен.

На подручју уз административну линију ове године поднете су две прекршајне пријаве због превоза 11 грла крупне стоке, прошле године два канала шверца су пресечена - трговало се пилићима, живином и кравама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи