Читај ми!

Добра сарадња српске и немачке полиције

Државни секретар МУП-а Србије Вања Вукић и директор полиције Милорад Вељовић разговарали са министром унутрашњих послова немачке покрајине Саксоније Маркусом Улбигом о сарадњи у борби против свих видова криминала. Скраћен период обраде података за азил може утицати на смањење броја лажних азиланата, закључено на састанку.

Директор полиције Милорад Вељовић и државни секретар МУП-а Вања Вукић састали су се са државним министром унутрашњих послова Саксоније Mаркусом Улбигом.

Државни секретар Вукић истакао је да је сарадња са Немачком у области унутрашњих послова изузетно добра на свим нивоима, поготово у области размене података путем официра за везу у циљу борбе против криминала, саопштено је из МУП-а Србије.

Такође је констатована добра сарадња у области борбе против трговине људима, ванредних ситуација, рада саобраћајних полиција, образовања и усавршавања, као и у области рада граничних полиција.

Посебно је изражено задовољство развојном помоћи коју Немачка пружа Србији и МУП-у.

Државни министар унутрашњих послова Саксоније је показао интересовање за мере које МУП и Влада Србије спроводе по питању лажних азиланата и том приликом представљене су му мере које МУП предузима по овом питању.

На састанку су представљени и кораци које МУП предузима у циљу веће мотивисаности припадника националних мањина и њиховог укључивања у рад полиције, као што су едукације у области рада полиције у заједници и организовање округлих столова.

Немачком госту је представљен и начин прихватања повратника у процесу реадмисије.

Закључено је да на смањење броја лажних азиланата може утицати скраћен период обраде захтева за азил и да већ добра сарадња у областима које су од инетереса за обе стране, треба да се настави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи