Читај ми!

Норвешка донација за бољу заштиту на раду

За 10 фирми које се баве производњом текстила, предива, коже и обуће норвешка влада доделила 250.000 евра. Донација намењена побољшању заштите на раду.

У Београду су додељене донације за побољшање услова рада за 10 фирми које се баве производњом текстила, предива, коже и обуће. Укупан износ од 250.000 евра обезбедила је Влада Краљевине Норвешке.

То су прве донације и улагање у побољшање заштите на раду у Србији у протеклој деценији, а биће употребљене за смањење буке на радним просторима, побољшање вентилације и осветљења и друге услове на раду у 10 домаћих фирми.

На свечаности у Палати Србија, потпредседник Владе Србије и министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић, захвалио је Норвешкој на несебичној помоћи Србији у овом тешком времену, напомињући да је подршка у побољшању безбедности и заштите на раду само један сегмент те помоћи.

Кркобабић је навео да је Норвешка издвојила 740.000 евра за пројекат побољшања безбедности на раду у Србији и први део је искоришћен 2010. године у првој фази за израду студије изводљивоисти за формирање центра за побољшање безбедности и здравља на раду, у фирмама из области грађевинске и дрвно-прерађивачке индустрије.

Други део од 250.000 евра додељен је као донација за побољшање услова рада у 10 предузећа која се баве производњом текстила, предива, коже и обуће, рекао је потпредседник владе.

Кркобабић је подсетио да је Србија некада била једна од водећих земаља у области заштите на раду и имала је два института - у Новом Саду и Нишу, а данас је ситуација у тој области лоша, због чега имамо велики број људи који одлазе у пензију као инвалиди рада.

Амбасадор Краљевине Норвешке у Београду Нилс Рагнар Камсваг рекао је да су искуства земаља у региону показала да високи стандарди у заштити здравља радника доприносе повећању продуктивности и побољшању конкурентности компанија.

Норвешка искуства су показала да компаније са веома високим стандардима безбедности и заштите здравља на раду привлаче најбоље раднике и то су уједно и најбоље компаније, оценио је норвешки дипломата.

"Унапређење заштите здравља и безбедности на раду унапредиће и конкурентност привреде Србије", истакао Камсваг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи