Читај ми!

Ђаци просечно имали по 64 изостанка

Претходне школске године, ђаци у средњим и основним школама имали 57,52 оправданих и 6,4 неоправданих изостанака по ученику. Средњошколци праве више изостанака него основци.

У основним и средњим школама прошле школске године ђаци су просечно имали 57,52 оправданих и 6,4 неоправданих изостанака по ученику, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да су први пут представљени подаци у вези са функционисањем органа управљања и присуство ученика на настави, а подаци укључују 15 од 17 школских управа, без Ранилуга и Косовске Митровице.

Што се тиче основних школа, како је рекао минситар, највише изостанака је било у школској управи Зајечар и то 46,8 оправданих изостанака по ученику, а 7,8 неоправданих.

"Најмање оправданих изостанака било је у школској управи Нови Пазар, 18,2 часа по ученику, и у Чачку и Крагујевцу - исти просек 1,2 часа по ученику", казао је министар.

Према његовим речима, када су у питању средње школе, највише оправданих часова по ученику било је у школској управи Крагујевац - 103,2, а неоправданих највише у школској управи Сомбор -13,9 по ученику.

Током прошле школске године, у основним школама у Србији у којима је било укупно 565.975 ђака, било је просечно по ученику 41,64 оправданих и 3,7 неоправданих изостранака.

Основци су укупно по ученику направили у просеку 44,8 изостанака, током школске 2011/2012 године.

На поправни испит пало је 6.487 ученика или 1,20 одсто, а разред је понављало 4.952 ђака (1,01 одсто).

Средњошколци су више изостајали са наставе, па је тако просечно по ученику било током прошле школске године 73,4 оправданих, а 9,1 неоправданих изостанака.

Од укупног броја средњошколаца (265.508) на поправни је пало 22.687, што је 8,50 одсто, а разред је понављало 5.153, односно 1,90 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи