Читај ми!

Решавање еколошких проблема на југу

Држава ће измирити дуг од 10 милиона динара према општини Бујановац како би дугогодишњи проблем управљања отпадом био решен, договорили су се председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић и председник општине Бујановац Нагип Арифи.

Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић и председник општине Бујановац Нагип Арифи договорили су се да држава измири дуг од 10 милиона динара према општини Бујановац, како би дугогодишњи проблем управљања отпадом био решен.

"Договорена је и набавка 1.200 контејнера за Месну заједницу Раковац у којој је годинама била дивља депонија, а која је сада санирана", рекао је Станковић након састанка у згради општине Бујановац.

Станковић је рекао да се тренутно ради и пројекат рециклажног дворишта и трансфер станице, која има за циљ спречавање загађења воде и земљишта у тој општини.

Према његовим речима, израда пројекта коју финансира ЕУ програм Прогрес вредна је три милиона динара, а коначна процена вредности инвестиције знаће се за два месеца након што пројекат буде завршен.

Помоћник министра енергетике Хранислав Стојковић рекао је да ће при том министарству за неколико месеци бити формиран посебан Фонд за заштиту животне средине из кога ће одређена средства бити намењена и за Месну заједницу Раковац.

Станковић, Арифи и Стојковић су затим обишли Раковац, а председник те месне заједнице Љубиша Стошић рекао је да мештани активно учествују у решавању проблема депоније са Координационим телом, као и да се надају да ће све што је договорено бити и реализовано у предвиђеном року.

Председник Координационог тела за југ Србије каже да је један од циљева његове посете Бујановцу и договорање Сајма инвестиционих могућности који ће крајем априла бити одржан у Београду.

"На Сајму инвестиционих могућности учествоваће и општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, а циљ је привлачење инвеститора у југ Србије", рекао је Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи